Afbeelding
Elektrisch rijden

Inspraak voor nieuwe oplaadpunten elektrisch vervoer

22 juni 2019 om 07:00 lokaal

OUDER-AMSTEL De gemeente wil jaarlijks tien nieuwe oplaadpunten voor elektrisch vervoer plaatsen.

Het college heeft nu een aantal nieuwe locaties aangewezen: - Biesbosch 67 (tegenover de woning); - Ellermanstraat 12; - Hoger Einde-Zuid 11 (de parkeerplaats naast de winkel in fietsartikelen); - Jacob van Ruisdaelweg 11 (Aart van der Neerweg of Abraham Rademakerstraat); - Klaproos 5 of 69 (de toegangsweg naar de volkstuinen); - Plataanstraat 1 (tegenover de supermarkt).

Elektrisch rijden draagt bij aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen. Het voordeel van elektrisch rijden wordt nog groter, als er in de komende jaren bovendien meer groene stroom beschikbaar komt. Daarnaast is elektrisch rijden schoner en zuiniger. In het regeerakkoord staat over elektrisch vervoer het streven dat uiterlijk 2030 alle nieuwe auto's emissieloos zijn. Het realiseren van een goede oplaadstructuur is hiervoor van essentieel belang.

INSPRAAK Buurtbewoners worden in de gelegenheid gesteld om vooraf een zienswijze in te dienen. In deze beleidslijn en het regionale beleid is ook opgenomen dat bij het plaatsen van een nieuw oplaadpunt er twee parkeerplaatsen worden aangewezen die uitsluitend gebruikt mogen worden voor het opladen van elektrische voertuigen. Buurtbewoners kunnen tot woensdag 17 juli een zienswijze indienen. Dit kan schriftelijk via gemeente@ouder-amstel.nl of per brief: burgemeester en wethouders van Ouder-Amstel, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie