Afbeelding
rieneke kroese

Gek op tennisballen...

lokaal

Twee honden en een bijzondere strijd

OUDERKERK Lezeres Rieneke Kroese bericht regelmatig over haar leven in Ouderkerk. Vandaag een nieuw verhaal.

Vandaag was er een wat mollige lichtbruine labrador een lieve lobbes die zijn baasje gooide een tennisbal in de Amstel toen ik op weg was richting Ouderkerk. Hij genoot van zijn Amstel uitstapje. Het was ook echt zwemweer. Ik vroeg aan het baasje of ik een foto van zijn in het water springende hond mocht maken. En hij gooide alsnog de tennis bal de Amstel in.
Maar Roef was conditioneel iets te mollig om een energieke mooie hoge sprong te maken. Het was meer bommetje, op laag niveau dus iedere keer lukte het me niet een hoog boven het water springfoto van hem te maken.

TERRIER Maar er zijn er meer die gek op tennisballen zijn. Ineens kwam daar zwarte border terrier-achtige hond aan snellen en die was hem voor. Die sprong, en zwom Roef in een sneltreinvaart voorbij. weg bal. ortom: Die labrador zwom op zijn gemakkie. Die dacht ineens. VERREK! Waar is mijn bal? Die ander had hem mooi voor zijn neus weggekaapt. Het baasje van die terrier die ook kwam aansnellen. Die zei: Oh, oh. Hij laat de bal nooit meer los.
Wat die ook tegen de hond zei, Hij vertikte het die terug te geven. Dus lijnde het baasje hem aan en sprak hem boos toe. Maar die hond had er mooi maling aan. Het was zijn prooi. Basta! Dus ging zijn baasje wat verderop staan zodat zijn hond de labrador even niet in de kijker had.

BEVEL De man riep Plaats, plaats, plaats. Ik dacht eerst dat die zo heette maar dat was natuurlijk een bevel. Hij wilde dat zijn hond de bal neer zou leggen. Maar die vertikte het. Het is een heel koppig ras. Wat wil je, een terrier-soort. Baasje kon op zijn kop gaan staan en de labrador zag je bijna denken. He joh, doe niet zo flauw geef die bal nou eens terug. Die liep rustig op hem af.
Uiteindelijk pakte het baasje zijn hond even goed beet, opende zijn bek en trok de bal uit. Het viel mij eerlijk gezegd mee.Ik dacht, nou dat kan nog eens wat gaan worden. Beiden rollen bollende over de straatstenen.

Roef bleef al die tijd keurig staan wachten net zoals zijn grote baasje. Totdat ze beiden hun bezit weer terug kregen.

advertentie
advertentie