Afbeelding
PR

Reunie 100 jarig bestaan s.v De Meer

lokaal

DUIVENDRECHT s.v. De Meer bestaat dit jaar een eeuw, en dat wordt zondag 17 juni gevierd met een groots opgezette reünie. Vanaf 13.00 uur is er op sportpark Drieburg van alles te doen voor oud-leden, medewerkers en uiteraard huidige leden. Ook voormalige trouwe supporters, leiders, trainers en dergelijke zijn van harte welkom, zo laat de reüniecommissie met onder andere Joseph van Vuuren, Marja Schoof, John Haen en vele anderen weten. Ze kunnen zich melden via svdemeer100jaar@hotmail.com of via telefoonnummer 020-6972595 (Joseph van Vuuren).
Op 10 februari 1918 werd R.K. Watergraafsmeersche v.v. het latere RKSV De Meer opgericht. Op een februari-avond kwamen twaalf jonge jongens op de stoep van Van der Molen op de Middenweg hoek Wakkerstraat bij elkaar.
Ze wilden op de zomeravonden met elkaar een balletje trappen, dat was de geboorte van R.K.W.V. Op 7 april werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen Watergraafsmeer 4 met een geleende leren voetbal. Men voetbalde achter de boerderij van de familie Witteveen (op de plek van het latere cafe Cosy Corner).
Later verhuisde men naar de Zaaiersweg achter de boerderij van Den Haan.
Verkleden deed men op de schuur(hooi)zolders van de boerderijen.
De Meer heeft in het verleden vele sporten beoefend zoals Kegelen-Turnen-Honkbal-Handbal-Tennis-G Voetbal-Zaalvoetbal. Het 1e elftal zondag is 13 mei kampioen geworden van de 4e klasse F (zie foto).

advertentie
advertentie