huisjes
huisjes van vuuren

Nieuwe expositie in Dorpshuis Duivendrecht van Frans van Vuuren

24 september 2021 om 16:24 Lokaal Deel je nieuws

Van 4 oktober tot 12 november is in het Dorpshuis Duivendrecht de expositie te zien van Frans van Vuuren onder het motto “Peu de Tout”.

Frans is een geboren en getogen Amsterdammer (1950) en was vóór zijn pensionering werkzaam als directeur van een basisschool. De laatste vijf jaar was hij docent beeldende vorming. Al op jonge leeftijd legde hij met een eenvoudig fototoestel van alles vast. Vooral de natuur inspireerde hem daarbij. De door hem vastgelegde landschappen verwerkt hij in zijn doeken, daarbij geïnspireerd door o.a. de Duitse expressionisten van Die Brücke, de schilders van het Groninger collectief De Ploeg en de schilders van de Bergense School. Frans is autodidact en werkt voornamelijk met acrylverf.

“Vorm en Kleur” in alle eenvoud, dáár gaat het om!!  Nog regelmatig ontdekt Frans “nieuwe” schilders die hem kunnen inspireren. Een voorbeeld daarvan is de Duitse Schilder Werner Berg, die in schilderijen en houtsnedes  het boerenleven in Karinthië op een prachtige manier heeft vastgelegd.  Zo heeft Frans een aantal van diens houtsnedes (zwart/wit) naar eigen interpretatie juist in kleur op doek gezet.

Inmiddels is een aantal werken gekocht door particulieren en zijn twee werken aangekocht door de gemeente Diemen. Tevens werkt hij in opdracht. Een aantal van zijn schilderijen is, via een minimale digitale bewerking, in een maximale oplage van 15 stuks, verschenen als kunstdruk (Giclee) op A3 en A4 formaat.

Zie ook de website: www.fransvanvuuren.nl 

Het Dorpshuis heeft wisselende exposities die te bezichtigen zijn tijdens openingstijden van maandag tot en met donderdag van 10.00 – 21.00 uur.                                  En zaterdag van 10.00 -16.00 uur

Adres Dorpsplein 60 in Duivendrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie