Afbeelding
Zonnebloem Duivendrecht

Nieuwjaarsborrel voor de gasten Zonnebloem Duivendrecht

14 januari 2023 om 21:38 Lokaal Deel je nieuws

Dinsdag 10 januari 2023

De Kerstboompjes buiten waren nog volledig verlicht. Ook binnen zag ik de lampen branden op dit vroege middaguur. 

De zaak was speciaal opengesteld voor de gasten van de Zonnebloem.

In harmonieuze samenwerking tussen eigenaar Jan van de Bol en het bestuur van de Zonnebloem werden de gasten uit Duivendrecht getrakteerd op een verwenmiddag in de Eeterij op het Dorpsplein.

Ik zag al een stuk of acht rolstoelen voor de deur staan toen ik het etablissement betrad. Gezellig diffuus licht en een zeer aangename temperatuur; volledig in tegenstelling tot buiten waar het fors waaide en regende. Het milde groen van de wand en de zichtbare vlammen van de gaskachel gaven iets rustigs en vrolijks.

De zaak liep helemaal vol, alle stoelen en tafels waren bezet. Het was al 14:00 uur geweest en de voorzitter van de Zonnebloem vroeg aandacht, pakte de microfoon en stak van wal.

In zijn nieuwjaarstoespraak voor de gasten keek hij terug op enkele evenementen die in het afgelopen jaar succesvol zijn geweest.

Natuurlijk was er ook een blik vooruit en met trots kon hij melden dat er al een aantal uitjes gepland stonden.

Na deze Nieuwjaarsreceptie komt er volgende maand een stamppotmaaltijd, een Paasbrunch, een bezoek aan de Keukenhof en een Museum bus. 

Deze plannen werden door de gasten met instemming ontvangen.

Na de toast en de “Nieuwjaarswens” kwamen de gesprekken tussen de gasten aan tafel lekker op gang. Ik ving geluiden op dat ze erg blij waren weer eens zo’n gezellige middag te kunnen mee maken. Intussen zag ik dat er flinke stukken taart met slagroom in de rondte gebracht werden.

Na het rondje zoet kwam in de loop van de middag ook nog een rondje hartig langs. En wat is er lekkerder dan een goede bitterbal en een slok van je bier of je wijn? Er was in allerlei lekkers voorzien; ik zag zelfs een glas whiskey voorbij komen.  Vast een uitzondering op de gemaakte catering afspraak.

De gasten werden verwend door de vriendelijke en attente dames van de bediening.

Om 16:00 uur was het feest ten einde en vanuit de warme geborgenheid moesten de gasten dik in hun jas kruipen om de hevige regen en wind te doorstaan.  

De bestuursleden van de Zonnebloem keken elkaar goedkeurend aan. Dit was een succes. De gasten waren blij.

Met dank aan ons lokale restaurant en de aldaar bedienende dames die met een glimlach alles onder controle hadden.

                                                                                                   Uw senior correspondent

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie