Ruim 18.000 ouderen worden komende dagen verrast met een paaspakketje

21 maart 2023 om 09:07 Lokaal Deel je nieuws

De komende dagen worden namens de Riki Stichting ruim 18.000 paaspakketjes vol lekkernijen verspreid onder ouderen door heel Nederland. Leerlingen van basisscholen gaan naar het nabijgelegen verzorgingscentrum voor een gezellige bijeenkomst en helpen met het uitdelen van de pakketjes. Deze leerlingen mogen ook een pakketje geven aan een zelfgekozen oudere in hun privé-omgeving, zoals een buurman, tante of opa. Vrijwilligers van de Zonnebloem brengen het pakketje thuis bij zelfstandig wonende ouderen.

In gemeente Ouder-Amstel werkt de Riki Stichting samen met Zonnehuis Theresia, basisschool Het Kofschip, Seniorencomplex de Gijsbrecht, Jan Hekmanschool, Zonnebloem Ouderkerk, Zonnebloem Duivendrecht en Coherente.

Rondom het uitdelen van de paaspakketjes in de verzorgingscentra worden leuke activiteiten georganiseerd, waarbij jong en oud elkaar ontmoeten. Samen een activiteit doen verbindt en geeft plezier. Het persoonlijk langsbrengen van het paaspakketje is een prachtig moment van liefdevolle een-op-een aandacht.

Paasattenties

Naast de paaspakketjes verdeelt de Riki Stichting 5.000 paasattenties (bestaande uit een supermarkt-cadeaukaart) onder gezinnen en ouderen zij iets extra’s gunt. De ontvangers zijn verbonden met basisscholen en andere partners waarmee de stichting samenwerkt. Speciaal in gemeente Ouder-Amstel hebben 351 huishoudens via de gemeente een uitnodiging gehad om een supermarkt-cadeaukaart op te komen halen bij de Riki Stichting.

Riki Stichting

De Riki Stichting zet zich in voor een liefdevolle wereld. Door het geven en ontvangen van herhaalde liefdevolle aandacht ontstaan geluksmomentjes en voelen mensen zich gezien, gehoord en verbonden. Jaarlijks organiseert de Riki Stichting vier vaste acties: de Paasactie, Zomerhartenwensenactie, Herfstactie en de Kerstactie. De stichting heeft in 55 plaatsen door heel Nederland een vaste samenwerking met Zonnebloemafdelingen, verzorgingscentra en basisscholen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie