Jubileum 10 jaar Drechtje, zaterdag 1 april om 16:00 uur
Jubileum 10 jaar Drechtje, zaterdag 1 april om 16:00 uur Redactieteam Drechtje uit Duivendrecht

Drechtje spreekt... Drechtje 10 jaar: trendy in vast tred

26 maart 2023 om 13:50 Lokaal Deel je nieuws

Waar inspraak en participatie wordt gemist, springt Drechtje in de bres. Inwoners van Duivendrecht weten Drechtje altijd te vinden. Begonnen bij Dorpsplein en  Zonnehof als een opgelegd project: Drechtje stond meteen op de barricaden.

De aanhouder wint!
Net zo lang totdat in Ouderkerk begrepen werd: die Duivendrechters, daar kunnen we niet omheen. Toen kwam er toch een participatiepoging. Dat was geslaagd bij het Dorpsplein! Helaas veel minder bij de Zonnehof. De wethouder gaf dat laatste ook toe. D’ Oude School, ook zoiets. Jarenlang een veilig gezellige plek voor ouderen. Nee, dat schooltje vol herinneringen, weg ermee. Verkopen, ja maar onder voorwaarden en Drechtje stak weer haar vingertje op. D’ Oude School heeft nu een goede herbestemming. Ook lijkt Entrada een slepende affaire te zijn met mondjesmaat wat participatie. Tegenover Rijksstraatweg 125 hoe het wel kan!

Groen, bomen en oorspronkelijk Duivendrecht
Dan voortdurende bomenkap: wethouder trots, tot ook enthousiast in privé-tuintjes gekapt, gezaagd en erbarmelijk gesnoeid werd. Drechtje zette zich in voor het Groen Beheer Plan en veel bomen werden gered. Drechtje, intussen zeer waakzaam, wat Weitjespark betreft. Uit Ouderkerk komen nog steeds verontrustende geluiden over bebouwing als onderdeel van de Nieuwe Kern. Meteen kwam het Weitjes Buurt Alarm in het geweer en is nog elke dag alert. Denk aan de lift met een beeld verstorende mega-luifel bij station Duivendrecht.

Diftar met pasjessysteem
Tenslotte het pasjessysteem in relatie tot diftar. Wow, tot op de dag van vandaag een bestuurlijk blunder: pasjes werken niet, kleppen gaan niet open, irritatie bij opladen, grootschalig gratis verhuizen van vuil naar Diemen en Watergraafsmeer. En dan de verdwaasde juichverhalen van de gemeente over verdwaald afval. Jaja, de inwoners zijn niet gek. Het draait om vertrouwen in de overheid en niet goed uitgevoerd beleid.

Maar nu eerst feest! 

10 jaar Drechtje wordt gevierd op zaterdag 1 april om 16.00 uur bij het beeld op het Dorpsplein. Met een mini-proost en kleine versnapering staat Drechtje dan graag even in het middelpunt. De wethouder van ruimtelijke ordening, de heer Victor Frequin, verricht een verrassingshandeling en ter gelegenheid van de 10 jaar is er een speciaal gedicht. Lokale radio JammFM is er ook bij. U komt toch ook?

Namens het redactieteam van Drechtje ui Duivendrecht
Niek Heering

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie