Cursus “De zorg de Baas” voor mantelzorgers

28 maart 2023 om 13:48 Lokaal Deel je nieuws

Cursus “De zorg de Baas” voor mantelzorgers

Op 10 mei start bij Mantelzorg & Meer een vijfdelige cursus ‘De zorg de baas’ voor mantelzorgers.

Voor mantelzorgers is van belang dat zij gezond blijven tijdens het (intensief) zorgen voor hun naaste. Die naaste kan een partner, gezinslid, een buur of een vriend(in) zijn. Soms is het moeilijk om de balans te bewaren en niet over grenzen te gaan. In deze cursus leren mantelzorgers stil te staan bij de eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen. De volgende onderwerpen komen aan de orde: 

Stilstaan bij het zorgen/Omgaan met gevoelens/Draaglast en draagkracht/Hulp vragen/Anders leren denken/Communicatie en assertiviteit/Verlieservaringen bij mantelzorgers

Data en locatie: Start: woensdagavond 10 mei van 19.30 – 21.30 uur en vervolgens op17/24/31 mei en 7 juni. Locatie is het kantoor van Mantelzorg & Meer, Bouwerij 4d in Amstelveen.

Aanmelding: Kijk voor meer informatie over deze cursus en voor aanmelding op de site van Mantelzorg & Meer of neem contact op via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl. Inwoners die wonen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel kunnen hier aan deelnemen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie