Drechtje uit Duivendrecht 10 jaar - foto compilatie
Drechtje uit Duivendrecht 10 jaar - foto compilatie Redactieteam Drechtje

Gefeliciteerd Drechtje 10 jaar!

2 april 2023 om 17:39 Lokaal Deel je nieuws

Liefst dertig mensen hadden de barre weersomstandigheden getrotseerd op de eerste april. Geen grapje, maar wel een vrolijke gebeurtenis.

De tiende verjaardag van Drechtje had een behoorlijk publiek verzameld en ook de nieuwe wethouder Victor Frequin had de weg naar het Dorpsplein gevonden. Hoewel hij dit te danken had aan zijn vrouw, die reed en ook haar warme belangstelling toonde.

Na de introductie van Jo Blom hield Victor Frequin een inhoudelijk prima toespraak, waarin hij diverse aspecten van de Duivendrechtse beslommeringen benoemde. Woningbouw met behoud van groen, infrastructuur in de directe omgeving van het historische deel van het dorp waren een paar van de onderwerpen. Ook gaf hij zijn visie op de toekomst van Ouder-Amstel. Met de realisatie van grote projecten, zoals De Nieuwe Kern en de toename van het inwoneraantal krijgt de gemeente meer slagkracht om zich te meten met gemeentes van dan gelijke grootte.

Na de toespraak kreeg Drechtje de nodige versierselen omgehangen, waarbij duidelijk werd, dat de wethouder nog enige oefening nodig heeft met de knippen van lintjes. Jo Blom sloot af met een prachtig gedicht (klik hier), Drechtje werd opgenomen in de orde van Roestvrije Vrouwen (klik hier) en het gezelschap kon een toast uitbrengen, op het beeld, dat staat voor de symboliek van een hechte gemeenschap. 

De 10-jarige verjaardag van Drechtje bevestigt de betrokkenheid van vele Duivendrechters die graag via participatie hun ideeën over hun dorp laten horen.

Namens het redactieteam van Drechtje, Jo Blom en Niek Heering 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie