De Skyline van Duivendrecht
De Skyline van Duivendrecht Nadine Schreurs

Raad eensgezind over visies? Niet waar!

29 november 2023 om 14:42 Lokaal Deel je nieuws

De recente afwijzing van het amendement omtrent de Stedenbouwkundige Visie Wenckebachweg-Zuid is een teleurstellende uitkomst. De voorgestelde torens van 70 meter baren zorgen over horizonvervuiling en esthetische verstoring. Echter, degenen die dit voorstel hebben afgewezen, hebben wellicht niet dezelfde horizon als wij.

Laten we niet vergeten dat de raadsleden die deze beslissing namen, zelf niet in Duivendrecht wonen en daardoor niet direct de impact van deze hoogbouw zullen ervaren. Het contrast tussen de mooie weilanden waar de bewoners van Ouderkerk nu tegenaan kijken en wellicht een toekomstige nieuwbouwwijk met hoogteaccenten tot maximaal 70 meter (om u een idee te geven, dat is 2,5 keer de flat Jupiter op de Zonnehof in Duivendrecht), wat zullen de bewoners van Ouderkerk daar van vinden?

Als medebewoners delen wij de zorgen over hoe dit plan onze leefomgeving zal beïnvloeden. Het is van cruciaal belang dat onze stem wordt gehoord in deze besluitvorming. Ons uitzicht en de kwaliteit van onze omgeving hebben directe invloed op ons welzijn en de waarde van ons huis.

Het is daarom van cruciaal belang dat de mening van onze gemeenschap serieus wordt genomen. Laten we de dialoog aangaan, onze zorgen delen en gezamenlijk streven naar een leefomgeving die ons allen recht doet. Zowel de bewoners van Ouderkerk, Waver als die van de bewoners van Duivendrecht.

Natuurlijk Belang is niet tegen het bouwen van woningen, maar woontorens van 70 meter zijn niet de oplossing voor het woonprobleem, gezien dit ten koste gaan van het woonplezier van de huidige bewoners.

Nadine Schreurs

Burgerraadslid Natuurlijk Belang

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie