Zonnebloem vrijwilligers bezig met het distributieplan van de RIKI pakketten.
Zonnebloem vrijwilligers bezig met het distributieplan van de RIKI pakketten. De Zonnebloem

Zonnebloem Paaspakket dit jaar naar de Voedselbank

30 maart 2020 om 10:51 Maatschappelijk

DUIVENDRECHT Het coronavirus houdt ons allen in de greep. Ook de Zonnebloem vrijwilligers moeten schipperen in het bezoekwerk aan hun gasten. Voor zowel de vrijwilligers als de gasten van de Zonnebloem geldt immers dat zij behoren tot de groep van mensen op leeftijd, waarbij voor de gasten bovendien een broze gezondheid, hogere kwetsbaarheid en eenzaamheid een invloedrijke factor kunnen zijn.

Pieter Jelle Heidstra, bestuurslid: "Voor die mensen nu hebben we een ongezellige boodschap. Doorgaans brengt het noemen van de naam RIKI stichting een glimlach te weeg. Velen in Duivendrecht kennen RIKI als een organisatie met een grote maatschappelijke betrokkenheid en royale vrijgevigheid. Een mooi voorbeeld daarvan is het 'Paaspakket'. Zo'n vrolijk stemmende verrassing die door deze Stichting jaarlijks wordt gefinancierd en door de talloze vrijwilligers van de Zonnebloem Duivendrecht wordt gedistribueerd onder de ingeschreven gasten en anderen die door leeftijd of omstandigheid tevens in aanmerking komen voor het ontvangen van een gift. Het bezorgen van de fraai gekleurde pakketjes leidt altijd tot vrolijke gezichten.
Echter…in de strijd tegen het virus hebben we momenteel te maken met de richtlijnen van onze overheid en met de instructies van het RIVM. U weet wat er speelt: zo min mogelijk fysiek contact met elkaar, afstand houden, niet niezen, hoesten en regelmatig handen wassen. U begrijpt dat aan het ronddelen van die Paaspakketten heel wat werk vooraf gaat. Vele handjes en transportbewegingen komen daar aan te pas. En daar zit 'm nu de kneep. Dat moeten we juist in deze tijden zien te vermijden.
Als u in het verleden een pakketje heeft gekregen heeft uw contactpersoon u vast al verteld over de genomen maatregelen. Wij informeren u nu dat RIKI en de Zonnebloem de handen ineen hebben geslagen (niet letterlijk natuurlijk) en hebben besloten om alle beschikbare producten die normaliter voor de Paasverrassing worden gebruikt nu in een groot totaalpakket zullen worden geschonken aan de voedselbank."

TELEURSTELLING Deze donatie is meer dan welkom en komt geen dag te laat. Heidstra: "De schappen zijn daar leeg. U heeft dat gehoord en gelezen. U moet misschien uw teleurstelling even verwerken maar met deze gang van zaken dienen we een goed doel. Wij rekenen op uw begrip. Wij wensen u allen, ondanks de sombere tijden, een vrolijk Paasfeest en hopen dat uw gezondheid u niet in de steek laat en dat u het virus op afstand weet te houden."

RIKI De RIKI stichting is een particulier initiatief. Zij organiseert en financiert projecten voor kwetsbare en eenzame ouderen. Zij werkt vaak in samenwerking met andere organisaties die, net als de Zonnebloem, dezelfde ideële doelstellingen nastreven. Voor de Zonnebloem is de RIKI stichting een zeer gewaardeerde partner en financier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie