Burgemeester Joyce Langenacker.
Burgemeester Joyce Langenacker. Gemeente Ouder-Amstel

Ouder-Amstel: houd afstand en houd vol!

31 maart 2020 om 11:30 Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker schreef een brief, speciaal aan de inwoners van Ouder-Amstel.

Beste inwoners en ondernemers,
Op het moment dat ik dit schrijf is er nog niet bekend hoelang de aangescherpte maatregelen nog zullen duren. Niemand, ook ik niet, twijfelt eraan dat de datum van 6 april wordt opgeschoven naar een later moment. Hoeveel weken hebben we nog te gaan?

BALANS Veel mensen zoeken naar een juiste balans tussen werk, zorg en vrije tijd. Wat doe je wanneer? Hoe geef je je eigen kind les? Hoe blijf je gezond? Anderen hebben zorgen: hoe kom je rond als ZZP'er of ondernemer nu de opdrachten opdrogen of zijn stopgezet. Hoe verwerk je ziekte of misschien zelfs overlijden in deze tijd? Of hoe gaat het met mijn moeder of vader die geen bezoek meer mag of kan ontvangen?

STEUN Pasklare antwoorden zijn er helaas niet. We proberen als gemeente op alle fronten steun te bieden, waar we iets kunnen betekenen. Sinds deze week komen er veel aanvragen van ondernemers binnen voor financiële steun, die we zo snel mogelijk willen afhandelen. Elke week zie ik veel initiatieven om elkaar in deze dagen te verlichten of te helpen. Dat mooi om te zien.

MAATREGELEN Sinds vorige week gelden strengere maatregelen, 1,5 meter afstand houden en beperkt de straat op. Met de noodverordening kunnen en mogen we handhaven. Als de situatie dat vereist, zullen we dat ook doen. Maar het is nog niet nodig geweest. Het was dit weekend rustig zowel op straat, bij de supermarkten als in de groengebieden. Het is fijn dat u met elkaar de maatregelen zo goed oppakt. Heel veel dank daarvoor.

MELDSYSTEEM Toch kan het zijn dat u iets ziet wat echt niet kan. Dan zijn wij niet altijd in de buurt om te helpen. Doet u dan een melding: tijdens kantooruren via (020) 496 21 21 of buiten de openingstijden via de website of de Makkelijk Melden-app op uw smartphone. We hebben het meldsysteem speciaal hiervoor aangepast.

VOLHOUDEN Maar ik hoop van harte dat u het met elkaar zo vol blijft houden. Doorzetten is het devies totdat er een einde kan komen aan deze maatregelen. Want dat er een einde aan komt. Dat is zeker.
Tot die tijd, houd afstand, houd vol, blijf gezond en blijf omkijken naar elkaar.

Joyce Langenacker, Burgemeester

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie