Gemeente Ouder-Amstel
Gemeente Ouder-Amstel Energiecoaches Ouder-Amstel.

Hulp bij energiebesparing, Ouder-Amstel start met energiecoaches

6 oktober 2020 om 09:00 Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Voor wie een hoge energierekening heeft, maar niet weet waar dat aan ligt, of wie op uitgaven wil besparen en meer wil weten over energiebesparing, is er goed nieuws. Vanaf 5 oktober is het voor inwoners van Ouder-Amstel mogelijk om een gesprek aan te vragen met een energiecoach.

ENERGIECOACH Naast de duurzame wijkacties wil de gemeente inwoners ook individueel betrekken en helpen bij de komende energietransitie en het verduurzamen van de eigen woning. Daarom is de gemeente gestart met een energiecoachtraject. “We hebben inwoners gevraagd of ze belangstelling hadden voor een opleiding tot energiecoach. Inmiddels zijn de eerste coaches opgeleid om u te helpen. Als energiecoach geven ze duurzaamheids- en besparingstips tijdens een één-op-één gesprek. Begin oktober zijn de eerste gesprekken”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

HET GESPREK Het gesprek met een energiecoach duurt ongeveer een uur en is coronaproof. Het kan zowel telefonisch, digitaal of thuis aan tafel op 1,5 meter afstand. Alles gaat volgens de maatregelen. “Samen met de energiecoach gaat u kijken naar uw energierekening en waar de meeste winst te behalen valt. Ook wordt er per ruimte gekeken wat de verdere mogelijkheden zijn. Op deze manier krijgt u beter zicht op uw energiegebruik en wat u kunt doen om energie te besparen.”

ACTIE De eerste 25 bewoners die een gesprek over energiebesparing hebben met een energiecoach, krijgen een cadeaubon ter waarde 44 euro. Deze cadeaubon omvat een code die ze kunnen verzilveren op de webshop van het Regionaal Energieloket. Op deze webshop kunnen producten besteld worden die helpen bij het besparen van energie. Deze cadeaubon is alleen voor inwoners die deze nog niet eerder ontvangen hebben van de gemeente.

AFSPRAAK MAKEN Een afspraak maken met een energiecoach kan op www.bespaarafspraak.nl/ouder-amstel. “Let op! Maak alleen een afspraak als u geen coronaklachten heeft. Heeft u een afspraak gemaakt en ontwikkelt u klachten? Annuleer dan de afspraak.”

advertentie
advertentie