Afbeelding
Chronomarchie (archief)

Aandacht voor Wereldarmoededag in Ouder-Amstel

19 oktober 2020 om 08:48 Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL De internationale dag voor de uitroeiing van de armoede oftewel Wereldarmoededag, werd ‘gevierd’ op vrijdag 17 oktober. Het is een dag waarbij over de hele wereld wordt stil gestaan bij mensen die met weinig geld moeten rondkomen. Ook in Nederland en óók in Ouder-Amstel zijn er mensen die dagelijks de gevolgen van het leven in armoede ondervinden. Inwoners die elke maand moeite moeten doen om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. En helaas is de verwachting dat door de coronacrisis het aantal mensen in armoede stijgt.

Er zijn gelukkig voorzieningen waar een beroep op kan worden gedaan. We brengen de (gratis) hulp van Participe Amstelland op deze dag onder de aandacht:

FINANCIEEL CAFE Inwoners kunnen bij een Financieel Café terecht met alle vragen op financieel gebied. Maar ook kunnen ze ondersteuning krijgen bij de aanvraag van een uitkering, het aanvragen van betalingsregelingen of samen bekijken welke voorzieningen gebruikt kunnen worden. Het Financieel Café is iedere donderdag van 14.00-16.00 uur in Dorpshuis Duivendrecht (Dorpsplein 60).

TRAINING Mensen die moeite hebben met rondkomen en meer zicht op hun inkomsten en uitgaven willen hebben, kunnen daarvoor de training Omgaan met Geld volgen. De training gaat onder andere in op het ordenen van de financiële administratie, het maken van begrotingen, uitleg over wat schulden en betalingsachterstanden zijn en hoe hier mee kan worden omgegaan. Ook andere onderwerpen zoals sparen, verzekeringen en subsidies komen aan bod.

VOORZIENINGEN Participe Amstelland informeert inwoners in financiële moeilijkheden over landelijke, lokale en gemeentelijke voorzieningen waarvan zij gebruik kunnen maken. De maatschappelijk werkers hebben hier alle informatie over en kijken in samenspraak hoe uw situatie verbeterd kan worden.

Armoede is meer dan weinig geld hebben, het brengt ook onzekerheid en spanningen met zich mee. Lopen de spanningen te hoog op, dan kunnen de professionals mensen weer op weg helpen.

Schroom niet gebruik te maken van deze (kosteloze) hulp. Neem contact op met 020-5430 440 (maandag en vrijdag, 9.00-12.30 uur) of 06-45543607 (dinsdag, woensdag en donderdag 9.00-12.30 uur) of via team.ouder-amstel@participe.nu.

advertentie
advertentie