Vlnr: Mieke Blankers, Roderick Mirande, Ralph Zepeda? en Ad
van Fessem.
Vlnr: Mieke Blankers, Roderick Mirande, Ralph Zepeda? en Ad van Fessem. Museum Amstelland

Mieke Blankers voorzitter Stichting Vrienden Museum Amstelland

Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Oud-burgemeester van gemeente Ouder-Amstel Mieke Blankers is toegetreden tot het bestuur van Stichting Vrienden Museum Amstelland. Zij zal de rol van voorzitter op zich nemen.

AMBITIE Volgens Blankers zijn vrienden van essentieel belang voor Museum Amstelland. “Het museum heeft zich ten doel gesteld om dé cultuurhistorische ontmoetingsplek van de regio te zijn. Het toont de rijke en bewogen geschiedenis van duizend jaar wonen aan de Amstel en is het startpunt voor het ontdekken van de omgeving. De ambitie is stevig. In essentie willen we alle bewoners van Ouder-Amstel minstens eenmaal binnen hebben gekregen. Het museum streeft minimaal naar een verdubbeling van het aantal bezoekers in 2022.”

VRIENDEN Zonder betrokkenheid van particulieren en bedrijven in Ouderkerk a/d Amstel en –breder–in Amstelland, gaat dat volgens de oud-burgemeester niet. “Om zo’n sterke positie in te nemen dient het museum klaar te zijn voor de toekomst. Verbouwen, opnieuw inrichten, toepassen van hedendaagse vormgeving en moderne mediamiddelen; dat kost geld. Het museum kan niet zonder vrienden!”

DROGE VOETEN Het eerste tentoonstellingsthema ‘Droge Voeten’ is in september geopend. Blankers nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen. De nieuwe voorzitter: “Voor bedrijven organiseren we in januari weer een inspirerende bijeenkomst onder het motto  ‘Amstelland Sessies’. Ik roep ondernemers van harte op om daarbij aan te schuiven!”

BESTUUR Het bestuur van Stichting Vrienden Museum Amstelland bestaat op dit moment uit Mieke Blankers (voorzitter), Roderick Mirande (secretaris), Ralph Zepeda (penningmeester) en Advan Fessem (bestuurslid). Het vriendenbestuur is actief op zoek naar ondersteuning. Bent u, of kent u iemand die makkelijk contact maakt, die graag meehelpt met het organiseren van prikkelende evenementen en die de communicatie met onze vrienden verder vorm wil geven, laat dan van u horen! Stuur een mailtje naar roderick.mirande@museumamstelland.nl.

advertentie
advertentie