Met Sinterklaas mee in de koets.
Met Sinterklaas mee in de koets. Annemarieke Baerents

Bericht van de burgemeester: Komen en gaan...

Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker bespreekt de stand van zaken in Ouder-Amstel.

Het is weer maandagavond, tijd voor de mijmeringen van afgelopen week. Een week, die in het teken stond van komen en gaan. Want waar de Stichting Sinterklaas in Duivendrecht kwam met hun eerste intocht in Duivendrecht, ging het zo vertrouwde Sinterklaascomité onder de bezielende leiding van eerst (tante) An en haar man en later dochter Lucy Klopping. Wat bleef was het belangrijkste: de magie van de Sint in Duivendrecht. Het toverstokje van de familie Klopping bleek ook in nieuwe handen te zorgen voor blije kindergezichtjes. Dit keer geen boot en geen paard maar een heuse koets met paarden was er geregeld. En dat zijn nu de krenten uit de burgemeesterspap: ik mocht mee in de koets. Het was genieten van een heerlijke rijtoer langs al die lachende enthousiaste kinderen. En complimentje aan iedereen, ouders, begeleiders en kinderen, die langs de weg stonden: wat hielden jullie keurig afstand. Helemaal goed! 

AFSCHEID Natuurlijk namen we ook nog gepast afscheid van de familie Klopping. Hun briljante (65 jaar) huwelijk met de Sint bracht generaties Duivendrechters plezier. De prachtige door Tante An gemaakte pakken stonden de nieuwe pieten overigens geweldig en zo zijn jullie er toch ieder jaar nog een beetje bij. Het was jullie tijd om te gaan, maar dank Tante An en Lucy voor al die onvergetelijke Sinterklaasintochten.

‘GELE WIP’ Wat ook gaat, is het speeltoestel in het Venserpark in Duivendrecht. De ‘gele wip’ was een heerlijke uitlaatklep voor kinderen van vele leeftijden en zelfs volwassenen. Maar helaas zorgde het spelen op het toestel ook voor veel overlast voor de direct aanwonenden. De afgelopen twee jaar hebben wij als gemeente samen met de bewoners maatregelen genomen om die situatie te verbeteren. Maar die bleken niet afdoende. De overlast die de mensen ervaren was zo groot dat we als college de knoop hebben doorgehakt en hebben besloten het toestel te verwijderen. We gaan op zoek naar een meer geschikte plek. Tot die tijd wordt het toestel opgeslagen.

DE NIEUWE KERN De Nieuwe Kern komt eraan. Aanstaande woensdag is er een extra commissievergadering en dan kan er donderdag 25 november in de raadsvergadering over besloten worden. Een belangrijke mijlpaal, want DNK gaat zorgen voor flinke groei van onze gemeente. Er komen heel wat nieuwe woningen bij en dat is hard nodig voor de regio, maar ook voor onze eigen jongeren en inwoners die graag zelfstandig willen wonen. Kijk op www.ouder-amstel.nl eens naar de structuurvisie van DNK en volg de vergaderingen deze week. Stemt de gemeenteraad hiermee in, dan komt er straks steeds een mooie woonwijk met voor ieder wat wils in het gebied tussen de Arena en de Makro.

CORONA Wat maar niet wil gaan is Covid19. Het aantal besmettingen was in onze gemeente afgelopen week zelfs even het (relatief) hoogste in de regio. En donkere wolken pakken zich samen boven ons land. Want de voorspellingen voor 3 december zijn somber. Strengere maatregelen lijken zich aan te kondigen. Dat is nu net wat we niet wilden. Misschien is het tij nog te keren. Maar dan moeten we met elkaar de maatregelen serieus nemen en naleven. Als we weer zoveel mogelijk thuis werken, handen wassen, 1,5 meter afstand houden, bij klachten thuis blijven, komt het mogelijk nog goed. En mocht u nog niet gevaccineerd zijn, neem dan alsnog die prik. Doet u het niet voor uzelf, doe het dan voor anderen. Ik hoop dat u er samen met mij voor wil gaan!

Joyce Langenacker

advertentie
advertentie