Inloopspreekuur mantelzorgers
Inloopspreekuur mantelzorgers Markant.org

Inloopspreekuur mantelzorgers Duivendrecht voortaan in Diemen

17 december 2021 om 10:00 Maatschappelijk

DUIVENDRECHT Mantelzorgers uit Duivendrecht kunnen per 1 januari gebruik maken van de inloopspreekuren in Diemen. Dat betekent dat het inloopspreekuur niet langer in Dorpshuis Duivendrecht wordt gehouden. Op donderdag 23 december van 14.00 tot 16.00 uur is het laatste spreekuur in Dorpshuis Duivendrecht, Dorpsplein 60.

HULP EN ADVIES Op het inloopspreekuur kunnen mantelzorgers voor hulp en advies terecht bij mantelzorgmakelaars van Markant, centrum voor mantelzorg. “Steeds meer mensen staan dag en nacht klaar voor hun zieke naaste. Mantelzorger ben je meestal niet voor even. En de zorg is vaak intensief. Je leven verandert en je besteedt veel tijd met en aan degene voor wie je zorgt. Dat doe je graag en met je hart, maar het kan ook zwaar zijn. Voelt u zich overbelast of zoekt u naar manieren om uw zorgtaken te verlichten? Heeft u vragen of weet u nietwaar u terecht kunt voor het regelen van praktische zaken? Dan bent u van harte welkom op het mantelzorgspreekuur in Diemen. De inloopspreekuren zijn er om mantelzorgers te helpen om in balans te komen en te blijven”, aldus Markant.

OPENINGSTIJDEN VERRUIMD De dienstverlening die per 1 januari in de Brede Hoed, D.J. Den Hartoglaan 8, Diemen wordt geboden, is hetzelfde als die van het mantelzorgspreekuur die tot eind dit jaar in het Dorpshuis in Duivendrecht wordt gehouden. Wel worden de openingstijden flink verruimd. De mantelzorgmakelaars kunnen vragen rondom mantelzorg beantwoorden. Bijvoorbeeld over regelingen en voorzieningen en vervangende mantelzorg. Ook kunnen mantelzorgers bij hen terecht voor emotionele ondersteuning. Of voor hulp bij regeltaken, zoals het aanvragen van een pgb of een parkeervergunning. De mantelzorgmakelaars kunnen ook individuele ondersteuning bieden in de vorm van (een serie) gesprekken. Dat kan op het spreekuur, maar desgewenst ook thuis, telefonisch, online of op een andere locatie.

INLOOPSPREEKUUR IN DIEMEN De inloopspreekuren zijn gratis en bedoeld voor mantelzorgers uit Diemen en Duivendrecht. Let op: zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, kan dit alleen op afspraak. Bel hiervoor met Markant op 020-8868800. Het inloopspreekuur is elke woensdag van 09.00 tot 14.00 uur. 

VOORLICHTING EN CURSUSSEN Markant organiseert regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over verschillende onderwerpen waarmee mantelzorger te maken krijgen. Daarnaast biedt Markant gratis trainingen en cursussen voor mantelzorgers. Kijk voor het aanbod in de agenda op de website www.markant.org 

advertentie
advertentie