De burgemeester bedankt de handhavers voor hun inzet.
De burgemeester bedankt de handhavers voor hun inzet. Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de burgemeester: Het stokje overgeven

16 februari 2022 om 09:00 Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker bespreekt de stand van zaken in Ouder-Amstel.

Over vier weken zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dan komt er een nieuwe raad en een nieuw college. Dat betekent dat oude en vertrouwde gezichten afscheid nemen en nieuwe mensen het stokje overnemen. Helaas was er bij het CDA niemand om dat stokje in ontvangst te nemen en dus maakt het CDA straks geen deel meer uit van de raad van Ouder-Amstel. En ik zie dat, en ik weet zeker dat ik niet de enige ben, als een gemis.

AFSCHEID Fractievoorzitter Luuk de Vré is altijd de stem van de rust en kalmte in de raad. Als geen ander weet hij zaken in perspectief te zetten. Ook verliezen we straks de pragmatische kijk van Peter Roos. Die vanuit zijn werk als agrariër en zijn kennis van en liefde voor de natuur en de Ronde Hoep regelmatig een originele invalshoek weet te belichten. Maar het meest van al zal ik wethouder Rineke Korrel missen. Rineke heeft voor alles altijd oog voor de mens. De portefeuille Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) is bij haar dan ook in uitstekende handen. Maar ze pakt ook moeilijke projecten, Centrumplan, verbreding A9, brug Ouderkerk, met verve op.

SLOTAKKOORD En uitgerekend het Centrumplan staat, op de drempel van haar afscheid, aanstaande donderdag 17 februari op de agenda van de Raad: de metamorfose van ’t Kampje tot een levendig centrum en ontmoetingsplek voor inwoners. Met hart en ziel heeft Rineke zich hiervoor (samen natuurlijk met de collega-wethouders) ingezet en ik gun haar een mooi slotakkoord van haar politieke loopbaan. Aan de inwoners, leden van het toets- en adviesteam Centrumplan, zal het niet liggen. Zij waren in de commissie warme pleitbezorgers. Maar het is zeker geen gelopen race, dus het wordt spannend.

‘HYBRIDE KERKEN’ Corona verandert eindelijk van karakter. Het stokje gaat van ‘Pan’- naar ‘En’demie. Een nieuwe fase en dus weer aanpassen. Dat geldt ook voor de kerkgemeenschappen. Afgelopen week sprak ik met de kerkleiders van onze gemeente. En dan zie je maar weer eens, ieder nadeel heeft… Want onze gesprekken, die we vanaf het begin van Covid-19 hebben gevoerd, leidden bijvoorbeeld tot meer betrokkenheid tussen Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht. Het mooie van de kerken is dat ze nog steeds een belangrijke groep inwoners spreken en bereiken. En net als ‘hybride werken’ lijkt ook ‘hybride kerken’ de toekomst. De onlinediensten worden goed bekeken en zijn voor sommige mensen die wat kwetsbaar zijn een uitstekend alternatief.

MELDINGEN Het bewaken van de regels was de afgelopen twee jaar niet eenvoudig. De Boa’s kenden pittige tijden met de Ouderkerkerplas (in de zomer), Oud en Nieuw en Diftar. Maar het leverde ook een verbetering van de samenwerking tussen de politie en de handhavers op. Het stokje van handhavers naar politie wordt efficiënter doorgegeven. Vandaag bedankten ik hen voor hun inspanningen. Juist op die tijden en momenten dat anderen niet werken. 

HET STOKJE VAN HARRIE Dat moeten toch wel de G-voetballers zijn. Harrie staat voor Harrie Verstegen die na een mooi leven op 3 februari jl. op 84-jarige leeftijd is overleden. Van 1994-2007 was hij voorzitter en het gezicht van CTO’70. Het Harrie Verstegentoernooi voor G-voetballers, het stokje van Harrie, ligt alweer jaren in andere handen bij CTO, maar het is nog steeds een begrip in de regio. Mooi gedaan Harrie, voor altijd in het hart van CTO, van Duivendrecht en onze gemeente. Rust zacht.

Joyce Langenacker

advertentie
advertentie