Vlag Oekraïne
Vlag Oekraïne Gemeente Ouder-Amstel

Spontane benefietactie SV Ouderkerk met mooie opbrengst voor Oekraïne

Maatschappelijk

OUDERKERK Een spontane benefietactie voor Oekraïne, zondag 20 maart, georganiseerd door SV Ouderkerk, heeft een mooie opbrengst opgeleverd.

Deze dag was georganiseerd op initiatief van Tessa Ploeger, Vie Wiersma, Youri Ruppert en Desley Douglas. Het idee was spontaan en de aanleiding behoeft geen uitleg. Inmiddels zijn al best veel vrouwen met kinderen uit Oekraïne opgevangen in het voormalige Rabopand. 

Het bestuur: “Als je een benefiet wil organiseren kun je dat doen door spullen te verkopen of door inbreng van sponsoren. Nou dat hebben we geweten. Tafels vol met veel heel veel gesigneerde shirts van Ajax, Spakenburg tot en met Inter Milan. Voetbalschoenen, dinerbon, waardebonnen vleespakket, fitbits, BBQ pakket en nog veel meer, het kon niet op. Tessa en Vie hadden binnen een korte tijd de loten verkocht, ook de blinde poule van Martien ging naar het goede doel.”

Na de wedstrijd van het eerste elftal kwamen de Ouderkerkse talenten een balletje hooghouden. Om 17.00 uur was de barbecue van slagerij Ridder en in de kantine dj Alpaca en zanger Lars van der Meij.

“Er moeten enorm veel mensen bedankt worden, alle vrijwilligers bar- en keukendienst, de gulle gevers, alle teams die hebben bijgedragen aan deze actie, de sponsors, Slagerij Ridder, Bakkerbrigade, Bodega, Van Barneveld culinair, de Wijnschuur, Ron Blauw, Ouderkerks blondjo15-1, Heisa, Vrije Handel, Wieleroutfits en jo15, KEK.”, aldus het bestuur. “En dan ga je tellen en rekenen, hoeveel hamburgers, hoeveel lootjes hoeveel... en dan kom je op een geweldige opbrengst van … 3520 euro. Dit bedrag zullen wij als vereniging overmaken naar giro 555.”

advertentie
advertentie