Afbeelding
Team Gezellenhuis

Nostalgie en blik op toekomst bij open Gezellenhuis

12 april 2022 om 11:30 Maatschappelijk

OUDERKERK De deuren van het ‘oude’ Gezellenhuis stonden zondag 10 april open voor publiek en Ouderkerk kon kennismaken met de plannen voor renovatie en de exploitatie zoals de initiatiefnemers voor ogen hebben. Verspreid over de middag bezochten zo’n 175 mensen het pand. 

De ‘oude garde’ uit Ouderkerk praatte honderduit en haalde talloze herinneringen op aan het roemrijke Gezellenhuis verleden ten overstaan van een groep Ouderkerkers die het Gezellenhuis nu eindelijk voor het eerst kon bezoeken. Maar ook voor frequente bezoekers uit het verleden was het de eerste keer dat zij achter de schermen konden kijken en nu de keuken, het podium en het voorhuis konden bezoeken. ‘Wat een uitzicht!’, klonk het herhaaldelijk vanuit de kamers met uitzicht over de Bullewijk en Beth Haim. 

Met een beoogde bestemming als Bed & Breakfast zullen toekomstige gasten Ouderkerk vanuit deze kamers van de mooiste kant zien en horen door de rijke verhalen over de Heeren van Aemstel en het ontstaan van Ouderkerk en later ook Amsterdam. Naast de tekeningen voor de renovatie bekeek men in de oude zaal aandachtig de spreuken aan de muur in Oud-Nederlands. ‘Den boom en valt ten eersten slaghe niet.’ Of ‘Diet wel gaet, heeft menighen vrient.’ ‘Oh, maar deze is toepasselijk’, klonk het vanuit de hoek: ‘Die wat hout, heeft wat.’ Dat dit ook voor het Gezellenhuis geldt, daar waren alle bezoekers het wel over eens. “Het was een feest om het nog eens op deze manier te zien, maar hopelijk zien we het de volgende keer als het af is”, aldus een bezoeker.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie