Joyce Langenacker
Joyce Langenacker Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de burgemeester: Stilstaan

Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker bespreekt de stand van zaken in Ouder-Amstel.

Het is maandag en de computer staat klaar, tijd voor de (terug)blik op de week. Een week met momenten om stil te staan, met een Koninklijke Onderscheiding, een diamanten tennisvereniging en de landelijke veteranendag. 

LINTJES Ik heb het al vaker gezegd, het is altijd weer bijzonder om een koninklijke onderscheiding te mogen uitreiken. Het opspelden van het lintje doe ik meestal tijdens de zogenaamde Lintjesregen, een dag voor Koningsdag. Maar de afgelopen twee weken mocht ik er twee uitreiken bij een bijzondere gelegenheid. Paulette Koek-Baks en Ann Demeester werden onderscheiden, twee indrukwekkende dames uit Duivendrecht. Mooie momenten om bij stil te staan. Paulette Koek-Baks kreeg haar onderscheiding op 14 juni  voor twintig jaar lang inzet als raadslid, fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Ouder-Amstel. Onvermoeibaar, strijdvaardig en altijd met oog voor ‘haar’ inwoners, liet zij vaak de stem van inwoners klinken, die zelf niet zo snel of makkelijk naar de gemeenteraad stappen, en dat deed ze regelmatig met succes. De tweede onderscheiding ging vrijdag 24 juni naar Ann Demeester. Zij was onder meer directeur van het Frans Hals Museum en spreekbuis van de kunst en cultuursector van Nederland. Zeker tijdens de coronacrisis wist zij de problemen onder de aandacht te brengen. Haar passie en liefde voor de kunst is haar drijfveer om diezelfde kunst op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Zij was daar meester in. 

60 JAAR TCO En dit weekend gingen Barbara de Reijke, wethouder Sport, en ik naar het feest van TCO, de tennisvereniging van Ouder-Amstel. De club bestond 60 jaar en wij mochten dit jubileum meevieren. Mooie verhalen en anekdotes kwamen langs. Nostalgie over de eerste 30 jaar waarin de club speelde op drie tennisbanen in Oostermeren. En toen de animo steeds groter werd en het onderhoud daar steeds lastiger, werd erdoor de leden gestemd voor zes tennisbanen in Ouderkerk aan de Amstel. Inmiddels zijn het er negen. Het clubhuis is recent klaargestoomd voor de toekomst, met led-verlichting, zonnepanelen en duurzaam hout. TCO is een vereniging met 1150 leden, die blijft kiezen om alles vooral zelf te blijven doen: er zijn klussenteams, een barteam, een zeer betrokken en professionele bestuur en nog heel veel vrijwilligers voor een scala aan activiteiten. Zo is en blijft het een gezonde club. Petje af.

VETERANENDAG Tot slot was het afgelopen zaterdag de nationale Veteranendag. Vele bestuurders en ook ik, stonden met Koning Willem Alexander stil bij de inzet van onze veteranen met een witte anjer. Met meneer Stam, zelf veteraan, kijken we naar het organiseren van een bijeenkomst voor veteranen uit Ouder-Amstel waarin ontmoeting en uitwisselen van ervaringen centraal staat. Mocht u daar ideeën over hebben laat het ons weten en stuur een mail naar bestuurssecretariaat@ouder-amstel.nl. We leven in een tijd waarin we neigen om continu door te gaan, maar samen stilstaan is niet alleen vaak leuk maar minstens zo belangrijk en waardevol. Misschien moeten we het toch iets vaker doen. 

Joyce Langenacker

advertentie
advertentie