Project Entrada.
Project Entrada. Archief BDU, Marion Kiewik

Opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen op Entrada 700

27 juli 2022 om 09:00 Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Het college van Ouder-Amstel is in overleg met het college van Amsterdam over het realiseren van 200 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in kantoorgebouw Entrada 700, nabij de Van der Madeweg in Duivendrecht.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Ouder-Amstel verkeren de plannen nog in een pril stadium en zal eerst moeten blijken in hoeverre het gebouw bewoonbaar gemaakt kan worden. Zo’n verbouwing zou zeker wel 1 of 2 jaar kunnen duren.

Het college van B&W van Ouder-Amstel heeft de ambtelijke organisatie op 24 mei opdracht gegeven om een bijdrage te leveren aan de taakstelling van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne door een extra opvanglocatie te regelen voor de opvang, naast die in het centrum van Ouderkerk. Na een haalbaarheidsonderzoek hebben de gemeente Ouder-Amstel en de gemeente Amsterdam overlegd met de eigenaar van Entrada 700 over het gereed maken van het kantoorgebouw Entrada 700 voor de opvang van zo’n 200 vluchtelingen uit Oekraïne. Amsterdam huurt tot eind 2025 Entrada 700 van de eigenaar. Ouder-Amstel is als bevoegd gezag verantwoordelijk voor vluchtelingen die op haar grondgebied verblijven. Daaruit vloeit ook de financiële verantwoordelijkheid voor de Rijksfinanciering, waarover Ouder-Amstel afspraken heeft gemaakt met het Rijk. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie