Wethouder sociale zaken, Jacqueline de Maa onthult een van de borden van de expositie.
Wethouder sociale zaken, Jacqueline de Maa onthult een van de borden van de expositie. Gemeente Ouder-Amstel

Expositie ‘Wij…doorbreken de cirkel van geweld’

Maatschappelijk

DUIVENDRECHT Wethouder Jacqueline de Maa heeft op dinsdag 13 september de expositie ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’ in Duivendrecht geopend. De expositie staat in de buitenruimte langs de Satellietbaan/Telstartweg en naast het Dorpshuis aan de Waddenland tot 3 oktober. Te zien zijn grote afbeeldingen en persoonlijke verhalen over huiselijk geweld en kindermishandeling. 

De expositie maakt op een laagdrempelige manier huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar en levert zo een bijdrage aan het uit de taboesfeer halen van dit onderwerp.

“Het is belangrijk dat we niet wegkijken en huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar maken. Huiselijk geweld heeft een enorme impact op het leven van mensen, juist daarom is het van belang om patronen te doorbreken. Het is een indringende tentoonstelling, die slachtoffers laat zien en degene die hen heeft geholpen om uit de spiraal van geweld te komen. Maar ook daders die met hulp van anderen tot inzicht en andere oplossingen zijn gekomen. Deze expositie draagt er hopelijk ook in Ouder-Amstel aan bij dat mensen over dit onderwerp durven te praten”, aldus wethouder Jacqueline de Maa.

SPREEKUUR In Duivendrecht is er iedere donderdag een inloopspreekuur in het Dorpshuis van 10.00 tot 12.00 uur. En er is een telefonisch spreekuur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur. Telefoonnummer: 06-48 93 72 20.
Mailen mag ook. Dat kan naar: sociaalteam@ouder-amstel.nl

Ook kan men voor informatie of advies kijken op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl, of contact opnemen met Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland, via telefoonnummer 0800-2000 of via de chatfunctie www.020veiligthuis.nl. Contact opnemen kan altijd ook anoniem. De expositie reist langs diverse gemeenten door heel Nederland. Meer informatie: stichtingopenmind.nl/wij

advertentie
advertentie