Burendag In De Watermolen
Burendag In De Watermolen Mieke van der Vaart-Boomgaard

Dagje uit met buren In De Watermolen

Maatschappelijk

DUIVENDRECHT Ook dit jaar hebben een 18-tal buren uit In De Watermolen op zaterdag 17 september, voor de 28e keer, met elkaar een leuke dag genoten. Het was weer een geslaagde dag, die gelukkig droog gebleven is. Zoals eerdere keren was de dag, bij roulatie, door twee stellen buren georganiseerd.

Mieke van der Vaart-Boomgaard: “Na de koffie met gebakken taart vertrokken we met elkaar op de fiets naar het Watergraafsmeer Museum, gelegen naast de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Daar werden we ontvangen door Jo Haen die ons een lezing gaf over het ontstaan van de Watergraafsmeer. Daarna konden we genieten van een heerlijke lunch die geregeld was door de buren uit De Watermolen. Het Museumbezoek kreeg grote aandacht daar meerdere van het 18-tal uit de Watergraafsmeer kwamen.”

Later in de middag kreeg het gezelschap een rondleiding door René Vergeer, beheerder Sportcomplex en groenvoorziening. Hij vertelde hoe ze daar bezig zijn met verduurzaming van sportvelden en groenaanplanting. Het was een leerzame wandeling van anderhalf uur. Bij terugkomst werd er geborreld en is ook de inwendige mens niet vergeten.

“Wij voelen ons met elkaar rijk dat wij zo met onze naaste buren omgaan. Omzien naar en met elkaar is onze leus!”, aldus Mieke van der Vaart-Boomgaard.

advertentie
advertentie