Plaatsing van de DepoDog.
Plaatsing van de DepoDog. Hans Dornseiffen

Nieuw in Ouderkerk: de DepoDog

26 september 2022 om 14:30 Maatschappelijk

{OUDERKERK] Bij de rotonde aan de Koningin Wilhelminalaan is in het Koning Willem Alexanderpark iets bijzonders geplaatst: een ‘DepoDog’. Voluit – speciaal voor scrabble-liefhebbers - een ‘hondenpoepzakjesdispenser’.

Initiatiefnemer Hans Dornseiffen licht toe: “Jaarlijks worden er via de hondenbelasting in Ouder-Amstel enige tienduizenden euro’s opgehaald. Hoewel aan de gemeenteraad regelmatig gevraagd is om deze – zoals in vele omliggende gemeenten – af te schaffen, wordt de hondeneigenaar nog te vaak gezien als een stoplapje om de gemeentebegroting aan te vullen. Daar staat helaas niets tot weinig tegenover. Een klein jaar geleden heb ik wethouder Axel Boomgaars gevraagd of er – als experiment – een ‘DepoDog’ in het betreffende parkje geplaatst kon worden. De mogelijkheid om met gemeentelijke zakjes de poep van je hond op te ruimen, zal – hoop ik – een schoner park opleveren. Niemand wil graag met stront onder zijn schoenen thuiskomen.”

Wethouder Paulette Koek-Baks heeft dit voorstel opgepakt en daardoor kon afgelopen donderdag als proef deze DepoDog geplaatst worden. “Omdat ik tweemaal per dag met mijn hond Ayla door het park loop, heb ik met de gemeente Ouder-Amstel afgesproken, dat ik de zakjesvoorraad in de gaten zal houden en zo nodig zal aanvullen. Ik nodig iedere hondenbezitter uit om van deze zakjes te nemen en – nog belangrijker: ze te gebruiken”, aldus Dornseiffen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie