Het team vrijwilligers en initiatiefnemers geven samen met wethouder Barbara de Reijke de aftrap voor Fietsmaatjes Ouderkerk.
Het team vrijwilligers en initiatiefnemers geven samen met wethouder Barbara de Reijke de aftrap voor Fietsmaatjes Ouderkerk. Fietsmaatjes Amstelveen

Fietsmaatjes Ouderkerk officieel begonnen

Maatschappelijk

OUDERKERK Wethouder sport en gezondheid, Barbara de Reijke heeft afgelopen vrijdag samen met de voorzitter van Fietsmaatjes Amstelveen de aftrap mogen geven van Fietsmaatjes in Ouderkerk aan de Amstel.

Mensen die nog graag willen fietsen, maar dit zelfstandig niet meer kunnen, kunnen met de duo-fiets van Fietsmaatjes en de ondersteuning van vrijwilligers fietstochten maken. Landelijk is dit al breed beschikbaar en vanaf nu ook in Ouderkerk aan de Amstel. De start van Fietsmaatjes Ouderkerk aan de Amstel is ingeluid met het organiseren van een speciale fietsdag voor bewoners van zorgcentrum Theresia. 

Het “Vrijwilligersteam Ouderkerk” heeft deze dag in samenwerking met Theresia en Tennisvereniging Ouderkerk (TCO) georganiseerd. Vorige winter was een groep enthousiaste vrijwilligers al begonnen te fietsen met bewoners van Theresia. Zo ontstond het idee voor een afdeling Ouderkerk binnen Fietsmaatjes Amstelveen. Inmiddels hebben meerdere vrijwilligers en gasten zich aangemeld. De gloednieuwe duo-fiets staat klaar om naar de stalling in Theresia te worden verhuisd zodat er binnenkort van daaruit kan worden gefietst.

advertentie
advertentie