Het plafond van de nieuwe boot is wat laag, Sinterklaas moest er zijn mijter voor afzetten.
Het plafond van de nieuwe boot is wat laag, Sinterklaas moest er zijn mijter voor afzetten. Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de burgemeester: ‘All You need is love’

Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Het regende deze week pijpenstelen en het was op momenten ijzig koud. Dat was wel even wennen na weken met temperaturen alsof ons kikkerlandje was verplaatst naar een locatie aan de Middellandse zee. Maar ik heb volop van deze week genoten, want de regen van warme momenten verdreef de kou met speels gemak.

MET PENSIOEN Allereerst mocht ik Angelique Fogarott verrassen. Angelique is een echte ouderwetse Ouder-Amstelse ambtenaar, keihard werken en helpen waar je kunt helpen. Na 40 jaar overheidsdienst, ging ze met pensioen. Tijdens haar afscheidsetentje met collega’s was ik de onverwachte gast. Als een echte Robert(a) ten Brink had ik natuurlijk een bijzonder cadeau bij me, maar vooral een prachtige brief van haar vrouw. Wat een voorrecht om deze ontroerende woorden van liefde te mogen voorlezen. De tranen werden her en der weggepinkt en maakten het ‘all you need is love’ moment compleet. Hartverwarmend.

LIEFDE VOOR DE SINT All you need is love, alles wat je nodig hebt is liefde. Dat de liefde voor Sinterklaas nog diep in de Ouder-Amstelse harten zit, werd vrijdagavond in Ouderkerk en zaterdag in Duivendrecht weer eens duidelijk. Wat is er in beide dorpen een feestelijke en prachtige intocht van gemaakt. In Ouderkerk werd de aankomst van boot met al die lichtjes beloond met enthousiaste kinderen, die luidkeels sinterklaasliedjes zongen. Vrolijke pieten, met heel veel pepernoten, de vriendelijke Sint en Ozosnel lieten de kinderen de druilerige regen vergeten. 

PRIKKELVRIJ NAAR SINT Een dag later in Duivendrecht was het eveneens genieten, samen op de boot met vele betrokken Duivendrechters, de directeuren van de scholen in Duivendrecht, ‘kinderburgemeester’ Ayza, tante An en Lucy van het oude Sint Nicolaas Comité, wethouder Paulette Koek-Baks en natuurlijk Sinterklaas en zijn Pieten. De nieuwe uitgebreidere route met de koets eindigde als vanouds bij het Dorpshuis. Ouders en kinderen trotseerden de kou en stonden geduldig te wachten tot ze naar binnen mochten. Wat was het mooi dat er dit jaar een speciale ontmoetingsmogelijkheid was voor kinderen die moeite hebben met te veel prikkels. De verhalen van ouders die hun kind voor het eerst mee konden nemen naar Sinterklaas waren hartbrekend. De gemeentelijke erepenning voor Marco Casimier maakte het feest compleet. 40 jaar is Marco al steun en toeverlaat van de Sint in Duivendrecht, van paardenpiet tot techniekpiet, verantwoordelijk voor het licht en geluid en 100.000 andere klussen, Marco staat altijd klaar.

ONE LOVE Wat jammer dat de FIFA daarvan weinig lijkt te begrijpen. De ‘one love’ band komt de spelers die hem dragen tijdens de wedstrijden op een gele kaart te staan. Dit WK Voetbal, normaal toch een groot festijn van verbinding door de gedeelde liefde voor het spelletje heeft er daarmee weer een smetje bij, alsof er nog niet genoeg waren…Maar toen ik de instagrampost van Marten de Roon langs zag komen, moest ik even glimlachen. Hij deelde een foto waarop de veelbesproken aanvoerdersband om de arm van alle juichende spelers zit. ‘One love voor deze overwinning, wat een start’, schreef hij erbij (voor de niet-voetbalfan: Oranje won met 2-0).

Tot slot, tijdens een webinar over tolerantie en verdraagzaamheid, dat ik afgelopen donderdag bijwoonde, kwam de vraag voorbij: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat men weer enige vorm van tolerantie op kan brengen? Vanuit mijn Robert ten Brink modus van deze week zeg ik: alles wat je nodig hebt is een beetje liefde.

Joyce Langenacker

advertentie
advertentie