Voorbeeld van een JOP.
Voorbeeld van een JOP. st. Coherente

Crowdfunding voor een nieuwe Jongeren Ontmoetingsplek in Ouderkerk

26 januari 2023 om 17:00 Maatschappelijk

OUDERKERK Jongeren willen elkaar graag ontmoeten in groepen. Dit kan vaak niet bij mensen thuis dus vinden ze plekken op straat waar zij tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Ze willen niemand tot last zijn, maar willen ook wel zichzelf kunnen zijn. Een mooi antwoord op dit probleem is een JOP. Een JOP is een Jongeren Ontmoetingsplek (zie foto). Er staat al een kleine JOP in het dorp, maar dit is niet voldoende, zo geeft jongere Milan Cats (17) aan. “Hoe gaaf zou het zijn als er meer plekken zijn waar jongeren zonder overlast te geven, overdekt en uit de wind kunnen zitten?”

Milan wil zich graag inzetten voor een mooie JOP. “Zoals kinderen speeltuintjes hebben, vind ik dat jongeren droge hangplekken verdienen. Een JOP dus. Een JOP (zie foto) is niet goedkoop. De container op de foto kost inclusief plaatsing rond de 10.000 euro”, zo geeft hij aan. 

De 17-jarige Ouderkerker is daarom een crowdfunding gestart. “Alle beetjes helpen en ik wil u dan ook vragen om er over na te denken te investeren in een goede en veilige hangplek voor jongeren in het dorp.” De crowdfunding is te vinden op gofund.me of scan onderstaande QR-code.

Locatie is nader te bepalen in overleg met inwoners en de gemeente. 

Dit initiatief wordt samen met Jongerenwerker Robbert-Jan georganiseerd, voor vragen & ideeën is Robbert-Jan bereikbaar via rj.vancapelleveen@coherente.nl.


St. Coherente

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie