Burgemeester Joyce Langenacker ontvangt een cheque van Milan Cats voor de nieuwe JOP. Ook op defoto jongerenwerker Robbert-Jan en moeder van Milan, Nathalie Cats.
Burgemeester Joyce Langenacker ontvangt een cheque van Milan Cats voor de nieuwe JOP. Ook op defoto jongerenwerker Robbert-Jan en moeder van Milan, Nathalie Cats. Gemeente Ouder-Amstel

Burgemeester ontvangt cheque voor bijdrage aan nieuwe JOP

18 maart 2023 om 11:30 Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL Afgelopen donderdag overhandigde Milan Cats een cheque van 1250 euro aan burgemeester Joyce Langenacker voor het plaatsen van een nieuwe JOP (jongeren ontmoetingsplek) in Ouderkerk aan de Amstel. Er is al een JOP in Ouderkerk aan de Amstel maar deze plek is niet voldoende voor alle jongeren die elkaar willen ontmoeten. Daarom is Milan zelf een inzamelingsactie begonnen, ondersteund door jongerenwerker van Coherente, Robbert-Jan en Milan zijn moeder. De jongeren willen een plek waar ze geen overlast geven, overdekt en uit de wind kunnen zitten. 

Inmiddels is er een mooi bedrag opgehaald voor de nieuwe JOP. Naast een bijdrage voor de JOP leverde de actie ook goede gesprekken op met bewoners. Bewoners die in eerste instantie iets minder positief reageerden op de jongeren. Milan kon dan uitleggen waarom een JOP belangrijk is voor jongeren. “Een bewoner die kritisch was heeft na ons gesprek als eerste gedoneerd”, zo vertelde Milan. 

De burgemeester vindt het een ontzettend goed initiatief. “Het is mooi om te zien hoe Milan zelf het initiatief heeft genomen om geld op te halen, het gesprek met inwoners te voeren en een ontwerp te maken voor een nieuwe plek”, aldus de burgemeester. “We moeten nu samen op zoek naar extra financiering en een geschikte plek. Een plek waar jongeren zich veilig en prettig voelen en in goed overleg met de omgeving.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie