Burgemeester Joyce Langenacker met drie van de vier echtparen die op bezoek kwamen ter gelegenheid van hun 50-jarig huwelijksjubileum.
Burgemeester Joyce Langenacker met drie van de vier echtparen die op bezoek kwamen ter gelegenheid van hun 50-jarig huwelijksjubileum. Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de burgemeester: ‘Heden en toekomst, we maken het samen’

22 maart 2023 om 09:00 Maatschappelijk Column

OUDER-AMSTEL Op woensdag 15 maart jongstleden waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. In Ouder-Amstel was de opkomst voor de Provinciale Staten 66% die was hoger dan het landelijk gemiddelde van 57,5%. De VVD was met 1.018 stemmen de grootste partij gevolgd door Boer Burger Beweging met 992 stemmen en GroenLinks kreeg 866 stemmen. Voor de Waterschappen was het opkomstpercentage 61%. De Boer Burger Beweging was met 1.323 stemmen het grootst gevolgd door PvdA met 1.111 stemmen en de VVD kreeg 1.064 stemmen. De Provincie en het Waterschap hebben een grote opgave om de verschillende politieke wensen in een toekomstbestendig programma. Met oog voor zorgen maar ook met oog voor toekomst.

De organisatie van verkiezingen is in Ouder-Amstel prima verlopen. Op de verkiezingsdag heb ik ook een ronde gedaan langs alle stembureaus en het is fijn om te zien dat zoveel bewoners zich hiervoor inzetten. Hierbij wil ik graag iedereen bedanken die daaraan heeft bijgedragen.

BRUIDSPAREN OP BEZOEK

Afgelopen vrijdag heb ik voor de twee keer echtparen ontvangen in het gemeentehuis. Zij vierden allen hun 50-jarig huwelijksjubileum in de eerste maanden van dit jaar. Wat erg leuk was dit keer dat de bruidsparen uit alle delen van Ouder-Amstel kwamen, zowel Duivenrecht, Waver als Ouderkerk aan de Amstel. En ook bijzonders was dat zij allen al meer dan 40 jaar in de gemeente wonen en nog steeds met veel plezier. In al die jaren hebben zij de gemeente zien veranderen.

We hebben met elkaar ook nog een terugblik gedaan op 1973. Ook toen had Nederland te maken met een energiecrisis. Zo vond de eerste autoloze zondag plaats. Daarnaast waren er nog opvallende nieuwsberichten zoals ‘Turks Fruit’ dat voor veel commotie zorgde. Het was het jaar dat Pablo Picasso overleed en dat het Van Gogh Museum opende op het Museumplein.

SAMEN VOOR EEN BETERE TOEKOMST

Maandag mocht ik aanwezig zijn bij de presentaties van eerstejaars leerlingen van het KKC uit Amstelveen. Zij presenteerde in opdracht van de gemeente Ouder-Amstel en het team duurzaamheid hun adviezen hoe we station Duivendrecht duurzamer kunnen inrichten. Zij kwamen met mooie maatregelen, meer groen, meer water, minder hittestress en meer zonnepanelen en klimaatneutrale maatregelen.

En deze jongeren waren deze week niet de enige die zich betrokken voelden mee te denken met het gemeentebeleid en zo weer bij te dragen aan een betere toekomst. Zo kwam Milan Cats afgelopen week mij een cheque van 1250 euro aanbieden. Hij had zelf ondervonden dat jongeren in Ouderkerk aan de Amstel weinig plek hebben om te hangen en wilde geld ophalen voor een nieuwe JOP die ruimer is en ook bij regen en ontij meer schuil mogelijkheden geeft. Hij ging met een zelfgemaakte flyer deur aan deur. Ook bij inwoners die soms last hebben van ‘hangende en rokende’ jongeren. Zij gaven de eerste 250 euro. In gesprek met elkaar zijn, samen zoeken naar mogelijkheden en bijdrage aan een stap de goede kant op.

In mijn ogen moeten we het zo doen. We moeten met zijn allen onze gemeente, onze provincie, ons land en onze planeet bewonen. Met oog voor een ieder. Door goed te luisteren en oog te hebben voor de mensen die geraakt worden, maar ook met oog voor onze nieuwe generaties. Zij die graag ook in de toekomst nog willen boeren maar ook zij die in de toekomst willen genieten van de natuur en een leefbaar dorp, provincie, land en planeet. Onze Nederlandse vlag wappert weer fier ook op onze akkers, dat is hoopgevend. Mensen zijn gehoord, stemmen zijn geteld, laten we samen werken aan een toekomst samen.

Joyce Langenacker

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie