V.l.n.r:: Sarah Birnie (Fit & Soul), Lisette Lievense (leefstijlcoach), Stefanie Demarteau (Fit & Soul) en wethouder Victor Frequin.
V.l.n.r:: Sarah Birnie (Fit & Soul), Lisette Lievense (leefstijlcoach), Stefanie Demarteau (Fit & Soul) en wethouder Victor Frequin. Gemeente Ouder-Amstel

Gemeente stimuleert gezonde leefstijl: Samenwerking voor mensen met overgewicht

24 mei 2023 om 07:30 Maatschappelijk

OUDER-AMSTEL De gemeente wil deelnemers aan het leefstijl programma van Leefstijlcoach Lisette Lievense een extra steuntje in de rug geven door een pilot te starten in samenwerking met sportaanbieder Fit & Soul. In deze pilot kunnen deelnemers tijdelijk tegen een aangepast tarief meedoen aan de lessen. Daarbij wordt samen bekeken welk beweegaanbod het meeste geschikt is. Dat kan bij een sportclub zijn, een sportschool maar ook wandelen individueel of in een groep. 

Eind januari startte Lisette Lievense in Ouder-Amstel een programma voor een gezonde leefstijl. Het is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voor mensen met (ernstig) overgewicht. De zorgverzekering vergoedt dit programma bij doorverwijzing van de huisarts. De eerste groep van 11 mensen is nu 3 maanden aan de slag.

LOKALE SAMENWERKING

Wethouder Victor Frequin (Gezondheid en Sport) ging onlangs kennismaken met de leefstijlcoach en sportaanbieder Fit & Soul aan de Amstel. Het gesprek ging over lokale samenwerking rondom een gezonde leefstijl. ‘Bewegen is belangrijk voor iedereen. Het helpt om fysiek en mentaal gezond te blijven. Het is voor mensen met (ernstig) overgewicht essentieel om gewicht te verliezen in combinatie met gezonde voeding.’

“Bewegen is goed voor lichaam en geest; iedereen moet regelmatig sporten of bewegen,” stelt wethouder Frequin. “Met speciale programma’s willen we mensen met overgewicht helpen bij een gezondere leefstijl. Dus aan hen de uitnodiging om mee te doen. Just do it!”

BINDING

Fit & Soul aan de Amstel heeft ervaring met sportlessen voor kleine groepen en individuele begeleiding. Daarom wordt de pilot met hun gestart. “Kleinschaligheid, effectief trainen en persoonlijke aandacht staan bij ons centraal. Wij als trainers, maar ook zeker de sporters onderling stimuleren en motiveren elkaar. Op deze manier krijgen mensen echt een binding met het sporten en is het makkelijker om een goed sport ritme vast te houden,” aldus Sarah Birnie van Fit & Soul.

MEER INFO

Het programma gezonde leefstijl vindt momenteel plaats in Ouderkerk en is uiteraard ook voor inwoners uit Duivendrecht. Het streven is om in de loop van 2023 ook een programma in Duivendrecht te starten. De zorgverzekering vergoedt dit programma bij doorverwijzing van de huisarts. Wie meer wil weten, kan kijken op de website www.lievenseleefstijlcoaching.nl of een e-mail sturen naar Lisette Lievense leefstijlcoach in Ouderkerk aan de Amstel, info@lievenseleefstijlcoaching.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie