Afbeelding
Henk Peter Blok

Entrada 700 biedt per 18 juni plek aan 200 Oekraïense vluchtelingen

2 juni 2023 om 13:15 Maatschappelijk

DUIVENDRECHT Tijdens de inloopsessie van het projectteam Entrada 700 van de gemeente Ouder-Amstelbleek dat de verhuizing van de vluchtelingen van de Wenckebachweg naar Entrada 700 om praktische redenen een week moet worden uitgesteld. Enkele tientallen bewoners vanuit met name de Kruidenbuurt en het Zonnehof gebied uit Duivendrecht, waren aangeschoven bij de (doorlopende) presentatie. Tijdens de sessie werd een beeld geschetst hoe de 200 vluchtelingen worden opgevangen: onder meer de kamerindeling, de verblijven, de ondersteuning kwamen aan bod.

De samenstelling van de groep Oekraïense vluchtelingen is gemêleerd. Zo zijn er gezinnen met kinderen en alleenstaanden. Het beeld dat het alleen om vrouwen en kinderen gaat is de laatste maanden bijgesteld, ook Oekraïense mannen hebben zich aangesloten (meestal bij het gezin). Waar mogelijk gaan de kinderen naar één van de basisscholen in Duivendrecht en oudere jeugd blijft zoveel als mogelijk op scholen waar ze nu al zijn aangesloten. Voor kinderen die om redenen nog niet op een school terecht kunnen, volgt het onderwijs ter plekke. Van de 400 vluchtelingen op de Wenckebachweg (Oekraïners en overige vluchtelingen), gaan er 200 vluchtelingen naar Entrada (alleen Oekraïners).

BEGELEIDING

De maatschappelijke organisatie Participe zorgt voor de begeleiding van de vluchtelingen in Entrada. Coherente assisteert bij de activiteiten, bewoners uit Ouder-Amstel die een handje willen helpen kunnen zich als vrijwilliger aanmelden bij Coherente. Daarnaast komt er een meldpunt voor bewoners, om eventuele gevallen van overlast te melden. Ervaring bij de Wenckebachweg is dat er een kleine situatie van overlast binnen het gebouw is geweest, vanuit de omgeving zijn er geen meldingen geweest, aldus de projectleider. Al met al voldoet Ouder-Amstel hiermee ruimschoots aan de verlangde opvangcapaciteit, een onderwerp dat in de commissievergadering van 15 juni nader ter agenda komt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie