De ontvangst van Sinterklaas in Ouderkerk in 2022.
De ontvangst van Sinterklaas in Ouderkerk in 2022. Stichting Promotie Ouder-Amstel

Sinterklaasintocht Ouderkerk vraagt om steun van Rabobank-leden

9 september 2023 om 09:00 Maatschappelijk

OUDERKERK De Rabo ClubSupport is inmiddels van start gegaan. Stichting Promotie Ouder-Amstel vraagt Rabobankleden om hun stem om de uitvoering van de Sinterklaasintocht in Ouderkerk in 2023 mogelijk te maken. 

De Rabobank geeft projecten, clubs en verenigingen financiële steun op basis van stemmen. Hoe meer stemmen een bepaalde vereniging krijgt, hoe meer geld deze vereniging ontvangt. Van 4 tot 26 september kunnen leden van de Rabobank stemmen op hun drie favoriete projecten of verenigingen. Stemmen kan onder meer op initiatieven van diverse clubs en organisaties uit Ouder-Amstel. 

INTOCHT IS EEN WAAR FEEST

Een daarvan is de stichting Promotie Ouder-Amstel die om steun voor de Sinterklaasintocht vraagt. Elk jaar vaart de Sint met zijn pieten over de Amstel om in Ouderkerk aan te meren voor een heuse intocht. Deze intocht is voor de kinderen een beetje spannend omdat het in het donker is. De intocht is een groot succes mede door de Pietenband, de vele pietjes en indrukwekkende Sinterklaas. Families uit Ouderkerk en omstreken komen elk jaar langs om Sinterklaas en de pieten te zien, snoepgoed te ontvangen en gedag te zeggen tegen de Sint. Kinderen staan zelfs al uren voor aankomst van Sinterklaas in het dorp geduldig te wachten met hun zelfgemaakte lampionnetje. Het is een waar feest voor jong en oud.

VRIJWILLIGERS

De Sinterklaasintocht wordt niet, zoals velen misschien denken, door de gemeente georganiseerd. Stichting Promotie en andere vrijwilligers werken een jaar lang hard aan de organisatie van dit evenement. Met de organisatie zijn ook kosten gemoeid, zoals de huur van de boot, het vele snoepgoed, het podium waar Sinterklaas op zit en de bus waarmee de pieten rondrijden. Daarom hoopt de organisatie dit jaar op veel stemmen van de Raobankleden, zodat iedereen weer kan genieten van het mooie feest.

De Rabobank heeft als coöperatie geen aandeelhouders, maar leden. Iedereen die een rekening bij de Rabobank heeft, kan u ook lid worden en meebeslissen over welke verenigingen gesteund worden bij de Rabo ClubSupport actie. Als lid kunt u in de Rabobank App stemmen door via ‘Service’, dan ‘Lidmaatschap’ en vervolgens op ClubSupport te drukken. Stemmen kan ook door in te loggen op de website van de Rabobank. Wie de Sinterklaasintocht wil steunen, moet op ‘Promotie Ouderkerk’ stemmen. 

MEERDERE EVENEMENTEN

Stichting Promotie organiseert jaarlijks meerdere evenementen in Ouderkerk. Zo zet de stichting naast de Sinterklaasintocht ook het Oktoberfest, Ouderkerk Culinair, The Passion, de kerstmarkt en Jazz aan de Amstel op touw. Eens in de paar maanden komt een groep van 10 vrijwilligers bij elkaar om voor de inwoners leuke activiteiten te organiseren en het dorp bruisend te houden. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Promotie Ouder-Amstel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie