Afbeelding
Aangeleverd

Duivendrechtse huisarts Tjits Jorna overleden

12 februari 2024 om 13:05 Mensen Deel je nieuws

Op 29 januari is Tjits Jorna op bijna 86- jarige leeftijd overleden. Zij was ruim 25 jaar zelfstandig huisarts in Duivendrecht geweest in haar praktijk aan huis op de Kruidenommegang. Zij was een gewaardeerd en kundig arts die zeer begaan was met haar patiënten. Zij droeg haar hart op de juiste plaats én had een eigen gevoel voor humor. 

 Tjits had bijzondere maatschappelijke en sociale interesses. In Duivendrecht sprak zij graag mee in de vrouwenwerkgroep over vrouwenbelangen en het emancipatieproces. Ook was Tjits betrokken bij projecten voor de gezondheidszorg en onderwijs in Gambia. Zij is daar een aantal keren geweest en kreeg contact met klinieken en scholen. In Duivendrecht verzamelde zij via haar netwerk overtallige computers, kantoormeubelen  en andere waardevolle materialen. Deze werden per schip in een container naar Gambia vervoerd.

Op het moment dat zij rond 2000 aangaf als huisarts te willen stoppen, werd door een aantal inwoners die patiënt bij haar waren spontaan een feestelijke bijeenkomst voor haar georganiseerd. Deze werd in het Dorpshuis druk bezocht. Helemaal Tjits eigen, gaf zij geen cadeaus te willen ontvangen maar een bedrag te willen doneren aan het project in Gambia. Hiervoor werd een mooi bedrag opgehaald. 

Na haar terugtreden was zij nog vaak aanwezig bij diverse gelegenheden en bijeenkomsten in Duivendrecht waar zij van genoot en daardoor contact onderhield met de mensen in het dorp. De laatste jaren ondervond Tjits zelf gezondheidsproblemen en was dit voor haar niet meer mogelijk. Wij nemen afscheid van een zeer gewaardeerd en kleurrijk mens. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie