Afbeelding
Herman van Luijn

Corrie Andriessen en Wil Daane SVO vrijwilliger van de maand

12 januari 2020 om 07:00 Mensen

OUDERKERK Gastvrouw Corrie Andriessen en gastheer Wil Daane ontvangen al jaren de scheidsrechters en de bezoekende verenigingen namens sv Ouderkerk. Corrie, een niet weg te denken boegbeeld van sv Ouderkerk, is als eerste aan het woord.

Herman van Luijn

GASTVROUW CORRIE Corrie steekt van wal:  "Ik heb dit al denk ik een jaar of 20 bij NEA gedaan en nu zolang als het complex hier staat een jaar 17 dus, best een lange tijd. Toen afgelopen jaar Cees de Wit de nieuwe voorzitter werd ben ik naar hem toe gegaan en heb gevraagd of mijn contract wel verlengd werd. Cees vond het prima dus niks leeftijdsdiscriminatie met mijn 86 jaar heb ik nog steeds werk. Bij Ouderkerk gaan we eerst de koelkast in de bestuurskamer aanvullen zodat we de gasten in ieder geval na de wedstrijd iets te drinken aan kunnen bieden. Uiteraard beginnen we met het aanbieden van koffie, en als de scheidsrechter goed gefloten heeft kan hij ook nog een bitterballetje krijgen na de wedstrijd. Wil en ik gaan altijd samen naar uitwedstrijden, Wil is mijn trouwe maatje, ook bij uitwedstrijden dragen wij sv Ouderkerk uit gaan dan ook altijd de bestuurskamer in om te melden dat sv.Ouderkerk aanwezig is."

NEA "Bij NEA hielp ik Wim Bouwman met de organisatie van het klaverjassen en deed ik de koffie. Daarnaast hadden we 1 keer in de 14 dagen een dames schoonmaakploeg en werd de kantine of keuken onderhanden genomen. Mijn hoogtepunt was toch wel dat mijn kleinzoon Guido met de A1 kampioen is geworden in Bloemendaal en gepromoveerd. Ander punt dat mij altijd bij is gebleven, was dat toen Theo (mijn man) ernstig ziek werd hij Guido dolgraag in wilde schrijven bij de KNVB dat mocht niet want Guido was pas 5 jaar uiteindelijk is het toch gelukt. Theo is al weer 22 jaar geleden overleden. Ik ben er trots op dat mijn hele gezin behept is met het vrijwilligersvirus met name in de vereniging. Zelfs Wilma mijn schoondochter doet enorm veel voor sv Ouderkerk dan denk ik dat zijn toch de genen van Theo. Mijn andere hobby is wandelen, ik loop de Dam tot Dam, de Ronde Hoep en de avondvierdaagse."

GASTHEER WIL Wil vertelt: "Ik kom van Jos Watergraafsmeer. Daar was ik jeugdtrainer en secretaris van de jeugd, dat was 30 jaar geleden. Mijn zoon ging voetballen bij NEA , die verloor elke wedstrijd, natuurlijk had ik commentaar langs de lijn en dat viel Ton Geijssel op. Die vroeg of ik iets wilde doen bij de club, ik ben toen trainer van de A jeugd geworden. Bij de zondag 1 zocht men een leider want er kwam een nieuwe trainer Jos Rumb. Samen met Martien Kouwenhoven heb ik de club van honderd opgericht, ook ben ik toegetreden tot de KNVB en ben daar scout/ coördinator geworden, ik heb o.a. Ryan Babel ontdekt bij Fortius."

RINUS MICHELS AWARD "Bij sv Ouderkerk was ik hoofd technische commissie met een bestuursfunctie, want ik vond als je hoofd T.C. bent hoor je in het bestuur. Een van mijn hoogtepunten was het verkrijgen van de Rinus Michels Award, samen met Frank v/d Linde en Mark Palodanus. Alle drie vonden wij dat een erkenning voor ons werk dat wij gedaan hebben voor sv Ouderkerk. En net als Corrie vond ook ik een hoogtepunt het kampioenschap en de promotie van onze A junioren. Nog een hoogtepunt in samenwerking met het jeugdbestuur is dat Jules Pasteuning op trainerscursus gegaan, met het resultaat dat Jules nu als Hoofdtrainer de zondag 1 leid en dat niet onverdienstelijk doet."


GOEDE SFEER "Ongeveer 17 jaar geleden vroeg Daniel Mansvelder of ik op dit huidige complex de scheidsrechter en tegenpartij wilde ontvangen namens sv Ouderkerk. In eerste instantie zaterdag en zondag nu alleen de zondag. Wij genieten dit seizoen enorm van het voetbal van zowel zondag 2 als zondag 1, er wordt goed gevoetbald. Er hangt een goede sfeer binnen de selectie. Elk jaar organiseert de selectie een kerstdiner in de kantine worden wij worden daar altijd voor uitgenodigd en dat waarderen we enorm. Zolang wij fysiek in staat zijn om de vereniging in positieve zin naar buiten uit te dragen zullen wij dat blijven doen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie