De burgemeester op pad om alle gelukkigen uit te nodigen.
De burgemeester op pad om alle gelukkigen uit te nodigen. Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de burgemeester: Lintjesregen

27 april 2021 om 09:00 Mensen

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker bericht over de stand van zaken tijdens deze coronaperiode.

Het regent lintjes in Ouder-Amstel. En wat ben ik daar trots op. Morgenochtend (maandag) ga ik op pad om alle gelukkigen uit te nodigen. Maar liefst vijf inwoners mag ik een lintje gaan uitreiken. Dat is voor Ouder-Amstel een groot aantal.

De heren Raken en Burgerjon ontvangen een Koninklijke Onderscheiding voor hun ongelooflijke inspanningen als taalcoach voor anderstaligen (vooral kinderen met een beperking), het oprichten van de stichting BELIRA die al heel wat steun heeft geleverd op het platteland van Ghana met een ambulance, een school (500 leerlingen), voorschoolse opvang en een internaat. En in het eigen Duivendrecht regelen de heren de buurtbarbecue. Beide heren worden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Groen wordt eveneens Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt een lintje voor bijna 50 jaar vrijwillige inzet voor de bijenvolken in Nederland. Op het eiland Marken probeert hij het Buckfast bijenras sterker te maken. En daar komt heel wat bij kijken heb ik inmiddels begrepen. Ondertussen zorgt Imker Groen ook voor het onderhoud van de bijenkasten in Ouder-Amstel en motiveert en inspireert hij jongeren om in zijn voetsporen te treden.

De heer Koolhaas krijgt een lintje, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn ongekende inzet bij onze Zwem- en Poloclub ‘de Snippen’. De heer Koolhaas is al meer dan 40 jaar vrijwilliger als waterpolosecretaris, coach, aanvoerder en waterpoloscheidsrechter. Heel leuk dat ik in mijn tijd als burgemeester al een tweede lintje mag uitreiken aan iemand van ‘De Snippen’. Eerder kreeg ook Dick Schwegler deze mooie onderscheiding.

Tot slot ontvang ik maandagmiddag mevrouw Levelt met een piepklein gezelschap in het gemeentehuis. Onvoorstelbaar wat sommige mensen allemaal kunnen. Pieternel Levelt is een internationaal bekend wetenschapper op het gebied van satellietmetingen en luchtkwaliteit. Baanbrekend worden haar vindingen de OMI en TROPOMI genoemd. Deze instrumenten zijn de meest geavanceerde en nauwkeurige instrumenten ooit om metingen in de ruimte te doen. Ingewikkelde materie, dat wel, maar belangrijk. Zo liet mevrouw Levelt bijvoorbeeld zien dat als gevolge van de coronamaatregelen de luchtvervuiling daalde. Mevrouw Levelt vertrekt deze week nog naar Amerika. Daarom krijgt zij de versierselen maandag in het gemeentehuis. De heren ontvang ik later deze week. Het belooft morgen hoe dan ook een prachtige dag te worden.

KONINGSDAG Dinsdag is het Koningsdag, feest vanuit eigen huis en/of tuin, maar kleurt u het vooral oranje. Laten we hopen dat het een goed voorteken is en de versoepelingen vanaf 28 april echt door kunnen gaan. We hebben wel wat oranjegeluk nodig nu het aantal besmettingen en vooral het aantal opnames in het ziekenhuis en op de IC nog schrikbarend hoog is.

4 MEI En dan is het volgende week dinsdag alweer 4 mei. Opnieuw moeten we het doen zonder gezamenlijk stilstaan bij het monument. Maar ik nodig u van harte uit de herdenking via de livestream mee te beleven https://www.kerkomroep.nl/#/. Vanaf 19.15 uur kunt u meekijken en luisteren. Natuurlijk mag u individueel bloemen neerleggen bij een van de monumenten in Duivendrecht of Ouderkerk. Dit kan vanaf 12.00 uur. Neemt u dan wel de coronamaatregelen in acht, dus kom zoveel mogelijk alleen of maximaal met twee personen en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Veel plezier, tot volgende week.

Joyce Langenacker

advertentie
advertentie