Kettinggesprek Wilna Crielaard: ‘Ik heb een band opgebouwd met de kinderen’

16 jul, 09:00 Mensen Kettinggesprek
Naomi Heidinga
Wilna is onder meer vrijwilliger voor kringloop De Tulp.
Wilna is onder meer vrijwilliger voor kringloop De Tulp.

OUDERKERK Sinds een bezoek met haar dochter aan het weeshuis Tulip Garden in 2016 is Wilna Crielaard vrijwilliger voor Stichting Derde Wereld Hulp. Tulip Garden Home is een weeshuis voor jongens en meisjes en Tulip Garden Hostel is een huis voor meisjes uit de allerarmste gezinnen uit de regio. Ze verzorgt het contact tussen sponsoren en de meisjes in het hostel, maakt en verstuurt de nieuwsbrief, houdt de ledenadministratie bij en zet zich in voor de kringloopwinkel in Ouderkerk (www.kringloopwinkeldetulp.nl) Vorige kandidaat Jacqueline Kramer vraagt haar: hoe is de situatie nu in het weeshuis, vanwege corona?

Waarom heb je in 2016 het weeshuis bezocht?

“Mijn dochter studeerde destijds pedagogische wetenschappen en wilde ervaring in het buitenland opdoen. Ze zou met een studiegenoot naar het weeshuis gaan. Haar studiegenoot zegde af voor de reis en toen vroeg ze of ik niet mee wilde. Het bezoek maakte indruk, en sindsdien zet ik me in voor Tulip Garden. Ik ben inmiddels er inmiddels zes keer geweest. Vanwege corona is de laatste keer nu al een tijd geleden. Voorlopig gaat de situatie echter niet veranderen. Ik kan niet wachten tot ik er weer heen kan. Het is fijn om daar te zijn. Om voor de kinderen daar echt het verschil te kunnen maken.”

Hoe is de situatie er nu?

PREMIUM
Afbeelding
Overig 6 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.