Saskia Sampimon-Versneij
Saskia Sampimon-Versneij iedereendoetwat.nl

Marten Hilbrands en Saskia Sampimon-Versneij Klimaatburgemeesters Ouder-Amstel

28 oktober 2021 om 11:52 Mensen

OUDER-AMSTEL Marten Hilbrands (61) en Saskia Sampimon-Versneij (38) mogen zich de eerste Klimaatburgemeesters van gemeente Ouder-Amstel noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) donderdag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. 

KLIMAATWEEKVLAG Een week waarin de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol spelen voor hun medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Marten Hilbrands en Saskia Sampimon-Versneij de inwoners van Ouder-Amstel  inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat. Speciaal voor deze benoeming ontvingen Marten en Saskia een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kunnen ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeesters zijn geworden van gemeente Ouder-Amstel.


142 KLIMAATBURGEMEESTERS IN NEDERLAND In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw, waaronder Marten en Saskia uit gemeente Ouder-Amstel. Met deze eervolle benoeming hopen zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Marten en Saskia zijn veel met het klimaat bezig en hopen met hun duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie.

Marten Hilbrands: ”Voor echt duurzame energie moeten we het bij de kern aanpakken! Dagelijks ben ik bezig onze aardbol duurzamer te maken, het is de rode draad in mijn werk. Dat betekent mijn omgeving en klanten attenderen op het gebruik van niet onuitputtelijke aardmaterialen. En ook, wat is eigenlijk duurzaamheid?

Saskia Sampimon-Versneij, thegreenlist.nl: Met mijn blogs & vlogs bereik ik online een groot publiek. Ik deel mijn tips en enthousiasme ook graag met mensen uit mijn regio. Op een positieve manier bewustwording vergroten en verandering aanmoedigen is juist nu (!) super belangrijk, gezien de recente conclusies van het IPCC-rapport.”

Marten Hilbrands
advertentie
advertentie