Kettinggesprek Arnan en Bas van BazarMedia: ‘Afval scheiden en zorgen voor een schone leefomgeving vinden we thuis ook belangrijk’

14 nov, 09:00 Mensen Kettinggesprek
Naomi Heidinga
Bas Welling en Arnan Samson van BazarMedia.
Bas Welling en Arnan Samson van BazarMedia.

OUDERKERK BazarMedia maakt tv-programma’s, theatervoorstellingen en films voor kinderen. Zowel met een educatieve inslag als puur amusement. Vorige kandidaat Rody van Riet wil van Arnan Samson en Bas Wesseling, oprichters van het bedrijf en partners, weten: met welke nieuwe productie zijn jullie bezig?

Hoe is het bedrijf ontstaan?

“Arnan zat al in de media en ik heb in het onderwijs gewerkt,” vertelt Bas. “We zijn getrouwd, hebben twee kinderen en dachten: samen kunnen we leuke dingen maken. Ons eerste ‘wapenfeit’ was een tv-documentaire, waarin het verhaal van Arnans oma wordt verteld. Het gaat om Tine Jessurun Cardozo, die vanuit een Nederlands Gereformeerd gezin uit Leeuwarden vlak vóór de Tweede Wereldoorlog naar Amsterdam komt en Joods wordt. Ze overleeft de oorlog en heeft nooit spijt gehad van haar keuze. In de documentaire bezoekt ze samen met Hans van Willigenburg de plekken die belangrijk waren in haar leven.” Arnan: “Dit documentaireverhaal konden we verkopen aan Omroep RKK en de Joodse omroep. Dat smaakte naar meer. We hebbe..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 7 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.