Op het hek van het perceel hangt een nieuw slot.
Op het hek van het perceel hangt een nieuw slot. Dorothee Klopper /BDU

Schoonzoon en dochter Poetin kopen bouwgrond in Duivendrecht

4 maart 2022 om 11:50 Mensen

DUIVENDRECHT Schoonzoon Jorrit Faasen en dochter Maria, van de Russische president Poetin, hebben in Duivendrecht een stuk bouwgrond gekocht. Zij zouden er 450.000 euro voor betaald hebben, uit eigen middelen. Dit meldt bekendeburen.nl 

Jorrit Faassen zou deze grond al in 2019 al hebben gekocht, toen hij nog ongehuwd was. De verkoper is het bedrijf Molenkade Ontwikkeling B.V., Molenkade 27, waarvan Faassen sinds 9 januari 2019 bestuurder was. Het bedrijf, handelend in onroerend goed, is inmiddels, volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel, per 20 september 2019 opgegeven. Het moederbedrijf is gevestigd in Cyprus. In de akte zou te lezen zijn dat de woon- en verblijfplaats van Jorrit Faassen onbekend is.

Maria Poetin is medisch onderzoeker en getrouwd met de Nederlandse zakenman Jorrit Faassen. Zij woonden een tijd lang in een penthouse in Voorschoten. En verschenen in de media toen zij dit te koop zetten. Later hebben zij ook hun appartement in Voorschoten te koop gezet en verkocht. Hiermee behaalden ze een winst van ruim 1,2 miljoen euro.

Volgens het weekblad Story komen er op het perceel zes bedrijfspanden en vier appartementen. Buurtbewoners vrezen overlast.

REACTIE GEMEENTE: Het klopt dat er voor een deel van de plannen een omgevingsvergunning is afgegeven. Daarbij ging het om een aanvraag voor het bouwen van een aantal kleine bedrijfsgebouwen op de Molenkade 27, zogenaamde Pakhuizen. Voor een ander deel van het perceel aan de Molenkade geldt dat de eigenaar/ontwikkelaar voor het realiseren van zijn plannen mogelijk een omgevingsvergunning nodig heeft omdat die niet passen binnen het geldende bestemmingsplan. Bij de aanvraag van zo’n vergunning zal de gemeente toetsen of er een reden is, ook in het licht van de internationale sancties, om deze vergunning niet te verlenen.

Lees ook: Gemeente schort gesprekken over perceel Molenkade op wegens connectie met Poetin.

Molenkade
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie