Ouderkerker met medicijnen naar Oekraïne

9 mrt, 11:30 Mensen
Naomi Heidinga
Afbeelding

OUDERKERK Ouderkerker Marcel Ouddeken vertrekt morgen naar Oekraïne. Met twee bussen worden medicijnen en hulpgoederen naar het Poolse Katowice gebracht. Daarnaast willen ze Oekraïners naar Nederland halen. 

“Op Texel is een opvanglocatie voor de vluchtelingen.” Ouddeken twijfelde geen moment toen zijn vriend Erik Thrier hem vroeg om mee te gaan. “Erik is al dertig jaar mijn beste vriend. Zijn neef, woonachtig op Texel, benaderde hem afgelopen weekend met de vraag of hij geld wilde doneren voor een hulpactie voor Oekraïne. Zijn neef was van plan om met een bus vol medicijnen naar Polen te gaan, om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Erik besloot aan te haken bij de actie en zijn neef te vergezellen.”

Het was snel schakelen voor Ouddeken; zondag besloot hij mee te gaan. De voorbereidingen voor de reis zijn inmiddels in volle gang. Een buurman heeft zojuist een slaapzak gebracht die hij kan meenemen. “We hebben een bus gehuurd en gaan donderdag..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 3 jul, 09:00 Kettinggesprek Tessa Markus en Rianne Stork: ‘Mensen zijn blij dat er weer dingen mogelijk zijn’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.