Eerste Oekraïners in Ouderkerk aangekomen

15 mrt, 11:30 Mensen
Naomi Heidinga
De zinnen even verzetten, daarvoor dient het bezoekje aan boer Cees.
De zinnen even verzetten, daarvoor dient het bezoekje aan boer Cees.

OUDERKERK Een wandeltocht door Ouderkerk, op weg naar het nieuwe ‘thuis’. Onderweg wordt de boerderij van boer Cees aangedaan. Lammetjes aaien, koeien kijken en een flesje verse melk uit de melktap. Dat liever dan een hele dag in het hotel zitten. Dertien Oekraïners maakten maandag kennis met hun nieuwe verblijfplaats. Ouderkerker Marcel Ouddeken haalde ze naar Nederland. 

BANKGEBOUW Hij vertrok donderdag samen met zijn vriend Eric als onderdeel van een konvooi, met als doel medicijnen naar Polen te brengen, en een aantal vluchtelingen vanuit Oekraïne naar Nederland te brengen. Valeria, afkomstig uit Oekraïne en woonachtig in Diemen, zag zijn post op Instagram voorbijkomen en benaderde Ouddeken. Ze kende een aantal gezinnen dat naar Nederland wilde komen. “Ik heb Marcel voor de reis ontmoet. Ik heb met hem gesproken en kon de gezinnen geruststellen. Omdat het voornamelijk gaat om vrouwen en kinderen, wilden ze zeker weten of Marcel te vertrouwen is.” Na een lange reis zijn de gezinnen ondergebracht in een hotel in Amsterdam Zuidoost. Zodra het voormalige bankgebouw in Ouderkerk klaar is, gaan ze verhuizen. 

GO..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 3 jul, 09:00 Kettinggesprek Tessa Markus en Rianne Stork: ‘Mensen zijn blij dat er weer dingen mogelijk zijn’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.