OUDERKERK Cindy Roeland is bedrijfsleider van restaurant De Oude Smidse. Haar ouders kochten het bedrijf in 2014. Een aantal jaar geleden deden ze een stapje terug, en is Cindy de zaak gaan runnen. Vorige kandidaat Jan Spits komt regelmatig met de Rotary in het restaurant en hem valt op hoe positief ze de draad hebben opgepakt na de coronacrisis. Hij vraagt zich af: hoe zijn jullie die tijd doorgekomen?
Bij het begin van het gesprek moet Cindy iets van het hart. “We hebben besloten De Oude Smidse te verkopen. Vanmiddag hebben we een bijeenkomst met de medewerkers.” Drie weken eerder werd de chef en haar rechterhand al ingelicht. “Dat voelde als een enorme opluchting. Er viel een pak van mijn schouders. Sindsdien heb ik mijn energie en motivatie terug.”
Niet dat De Oude Smidse slecht loopt, dat niet. “Sinds we weer open zijn, zien we een stijgende lijn. Ik heb echter nog een restaurant in Soest. Dat is in oktober opengegaan. Twee restaurants, dat is teveel. Ik woon in Soest en heb een zoontje. Daarom wil ik liever daar werken. Bovendien is het een nieuwe zaak, we hebben het zelf ingericht. Dat past beter bij me. Bovendien wilden mijn oude..