Kettinggesprek Cindy Roeland: ‘We hebben besloten De Oude Smidse te verkopen’

9 mei, 11:30 Mensen Kettinggesprek
Naomi Heidinga
Cindy Roeland is bedrijfsleider van restaurant De Oude Smidse.
Cindy Roeland is bedrijfsleider van restaurant De Oude Smidse.

OUDERKERK Cindy Roeland is bedrijfsleider van restaurant De Oude Smidse. Haar ouders kochten het bedrijf in 2014. Een aantal jaar geleden deden ze een stapje terug, en is Cindy de zaak gaan runnen. Vorige kandidaat Jan Spits komt regelmatig met de Rotary in het restaurant en hem valt op hoe positief ze de draad hebben opgepakt na de coronacrisis. Hij vraagt zich af: hoe zijn jullie die tijd doorgekomen?

Bij het begin van het gesprek moet Cindy iets van het hart. “We hebben besloten De Oude Smidse te verkopen. Vanmiddag hebben we een bijeenkomst met de medewerkers.” Drie weken eerder werd de chef en haar rechterhand al ingelicht. “Dat voelde als een enorme opluchting. Er viel een pak van mijn schouders. Sindsdien heb ik mijn energie en motivatie terug.”

Niet dat De Oude Smidse slecht loopt, dat niet. “Sinds we weer open zijn, zien we een stijgende lijn. Ik heb echter nog een restaurant in Soest. Dat is in oktober opengegaan. Twee restaurants, dat is teveel. Ik woon in Soest en heb een zoontje. Daarom wil ik liever daar werken. Bovendien is het een nieuwe zaak, we hebben het zelf ingericht. Dat past beter bij me. Bovendien wilden mijn oude..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 3 jul, 09:00 Kettinggesprek Tessa Markus en Rianne Stork: ‘Mensen zijn blij dat er weer dingen mogelijk zijn’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.