Van links naar rechts: burgemeester Joyce Langenacker en Paulette Koek-Baks.
Van links naar rechts: burgemeester Joyce Langenacker en Paulette Koek-Baks. Patrick Hesse, VisionQuest fotografie

Koninklijke Onderscheiding voor Paulette Koek-Baks

Mensen

OUDER-AMSTEL Paulette Koek-Baks ontving op dinsdag 14 juni een Koninklijke Onderscheiding voor 20 jaar raadslidmaatschap in Ouder-Amstel. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Paulette Koek-Baks was gedurende 20 jaar raadslid. Eerst voor de VVD en later richtte ze haar eigen partij op: Ouder-Amstel Anders. Zij was het langstzittend raadslid en tevens vice-voorzitter van de raad en voorzitter van de commissie ruimte. Als raadslid kenmerkte haar werkwijze zich door enorme betrokkenheid bij de inwoners van Ouder-Amstel. Altijd gaat mevrouw Koek-Baks met betrokkenen in gesprek. Daarvoor wacht ze niet tot mensen naar haar toekomen maar gaat ze actief naar ze op zoek. Met name haar inzet voor de woonbootbewoners in het Amstel Business Park (Werkstad OverAmstel) wordt daarbij geroemd. Kenmerkend voor haar betrokken zijn was verder haar vergaderdiscipline, geen vergadering of bijeenkomst werd overgeslagen. 

Koek-Baks ontving de Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet en betrokkenheid en vele verdiensten voor de samenleving. Burgemeester Joyce Langenacker: “Rechtvaardigheid loopt als een rode lijn door jouw politieke loopbaan. Je bent continu betrokken bij het wel en wee van Ouder-Amstel en haar inwoners. En daarmee sla je een brug naar de samenleving.”

advertentie
advertentie