Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’

14 aug, 10:00 Mensen
Naomi Heidinga
Carla Distelbrink gaf les aan Oekraïense kinderen.
Carla Distelbrink gaf les aan Oekraïense kinderen.

OUDERKERK Carla Distelbrink gaf tot de vakantie les aan Oekraïense kinderen in de voormalige Hekmanschool. Drie ochtenden in de week bood ze, samen met andere vrijwilligers, een veilige plek om te wennen aan het schoolsysteem in Nederland. Vorige kandidaat Willem Jansen vraagt haar: hoe ervaar je het contact met de kinderen? Het interview vond plaats drie weken voor het einde van de schoolperiode. 

Wat bieden jullie de kinderen hier aan?

“We willen de kinderen een veilige plek bieden waar ze kunnen wennen aan het Nederlandse onderwijssysteem. Deze klas is een initiatief van drie Ouderkerkse scholen. Toen de kinderen hier net waren, vond men het een te grote stap voor de kinderen om meteen in te stromen in het reguliere onderwijs. Voor een leerkracht is het bovendien erg lastig om twee of drie kinderen in de klas te hebben die de taal niet spreken en wel begeleiding nodig hebben. Daarom is dit als tussenvorm bedacht. De kinderen krijgen hier voornamelijk rekenen en taalles. Daarnaast is er tijd voor gesprekken en het sociaal emotionele aspect. Ook doen we creatieve lessen, zoals tekenen en schilderen. Dat was nieuw voor de kinderen..

PREMIUM
Afbeelding
Mensen 20 uur geleden Kettinggesprek Robin Witteveen: ‘Fietsen achter het bureau heb ik nooit begrepen’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 22 sep, 09:00 Jumbo Sluisplein wil uitbreiden
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 21 sep, 11:30 Burendag bij Zonnehuis Theresia
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 19 sep, 09:53 Lokale aanpak van crises
PREMIUM
Afbeelding
Zorg 18 sep, 11:30 Marian Maas neemt na 47 jaar afscheid van Ziekenhuis Amstelland: ‘Mijn hart ligt in de zorg’
PREMIUM
Afbeelding
Economie 16 sep, 16:00 Schaarse ruimte knelpunt bij verbeteren vestigingsklimaat voor bedrijven in regio

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.