Kolibri
Kolibri Robin Scholte - RS Photo Art

Ouderkerker en Wildlife fotograaf Robin Scholte in de prijzen

20 september 2022 om 11:30 Mensen

OUDERKERK Met maar liefst 1 Platinum, 7 Gouden medailles en 5 eervolle vermeldingen viel Robin Scholte afgelopen maand flink in de prijzen bij de European Photography Awards in de categoriën Natuur en Fine Art. 

Een bekroning op zijn werk, maar dat is voor Robin niet het belangrijkste: “Natuurlijk is het een erkenning en eer dat er zoveel van mijn foto’s uit alle inzendingen in de prijzen vallen, maar voor mij is het allerbelangrijkste dat deze beelden een podium krijgen waarmee ik kan laten zien hoe mooi de natuur is. Het is zo belangrijk dat we beseffen wat we nu nog hebben,maar dat dit niet vanzelfsprekend is”.

De winnende foto’s zijn gemaakt in Polen, Spanje, Zuid-Afrika, Finland en het meest trots is hij op de Fine Art serie van een diverse soorten kolibries uit Guatemala. “Voor deze serie heb ik meerdere dagen doorgebracht langs een riviertje in het Caraïbische deel van dit prachtige land. Het beeld had ik al in mijn hoofd zitten, maar ik zocht nog naar een donker gedeelte langs de jungle waar zonnestralen door het bladerdek vielen die precies op deze verschrikkelijk snelle vogels vielen”.

Robin is sinds enkele jaren fulltime fotograaf (heeft van zijn hobby zijn werk kunnen maken) en begeleidt als gids op buitenlandse reizen amateur fotografen die graag meer willen leren over fotografie. In oktober zal Robin weer drie weken in Zuid-Afrika doorbrengen om o.a. de big five zowel overdag als ’s nachts vast te leggen in hun natuurlijke omgeving. Wil je meer zien van deze reis en het werk dat hij doet, volg hem dan op Instagram via photo.art.rs of neem eens een kijkje op zijn site www.rsphotoart.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie