Doortrappen
Doortrappen Doortrappen.nl

‘Beste Doortrapper 2022’ van Ouder-Amstel is bekend

19 november 2022 om 11:30 Mensen

OUDER-AMSTEL Veel 55-plussers fietsen nog en blijven daardoor langer vitaal. Dat is mooi en daar mag aandacht aan geschonken worden. Daarom is fietsinitiatief Doortrappen de afgelopen tijd op zoek gegaan naar de Beste Doortrapper 2022 in elk stadsdeel van Amsterdam en de gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam. Inwoners konden een vitale fietser van boven de 55 nomineren die volgens hen de Beste Doortrapper 2022-bokaal verdient, zo ook in Ouder-Amstel.

Beste Doortrapper van Ouder-Amstel

Inmiddels is de nominatieperiode voorbij en is de Beste Doortrapper 2022 van de gemeente Ouder-Amstel bekend. Op woensdag 30 november vindt dan ook de feestelijke uitreiking plaats. Uiteraard zijn naast de winnaar ook andere Doortrappers uitgenodigd. De wethouder van gemeente Ouder-Amstel zal de bokaal overhandigen aan de winnaar. Tijdens de uitreiking is er verder gelegenheid om vragen te stellen over fietsveiligheid aan een Doortrappen-professional. Ook kunnen bezoekers hun verkeerskennis testen met een Fietsquiz en hun lichaam opwarmen met FietsFit oefeningen. De uitreiking vindt plaats van 13.30 tot 14.00 uur, bij het Axel Koenders Fitpark aan de Rembrandt van Rijnweg.

Fiets mee met een leuke fietstocht

Op woensdag 30 november en donderdag 1 december kunnen fietsliefhebbers ook deelnemen aan verschillende bike tours. Op woensdag 30 november is de Ouder-Amstel bike tour en kunnen deelnemers kiezen uit een route van 12 kilometer en een van 20 kilometer. De route van 12 kilometer start om 12.00 uur en die van 20 kilometer om 14.00 uur. De startplaats van beide routes is het Axel Koenders Fitpark.

Wie mee wil doen met een bike tour, kan zich tot 25 november aanmelden bij Dominique Danhof via d.danhof@coherente.nl of 020-496 3673. Er  wordt gevraagd 15 minuten voor de start van de tour aanwezig te zijn. Bij slecht weer worden de tours verplaatst.

Over Doortrappen

Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is het motto van het initiatief Doortrappen dat opgezet werd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je kunt bij Doortrappen terecht voor tips om veiliger te fietsen, leuke fietsverhalen, oefeningen om FietsFit te worden en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld video’s over verschillende soorten versnellingen of gebruik de Keuzewijzer Fiets om uit te vinden welke fiets het beste bij jou past. Ook organiseert Doortrappen evenementen en fietsgroepen voor fietsliefhebbers die liever samen op de pedalen staan.

Meer informatie over Doortrappen en de zoektocht naar de Beste Doortrapper is te vinden op de website www.doortrappen.nl/ouder-amstel en op de Facebookpagina van Verkeer&Meer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie