Als 78-jarige maakt Piet de Boer nog dagelijks rondes op zijn racefiets of stadsfiets.
Als 78-jarige maakt Piet de Boer nog dagelijks rondes op zijn racefiets of stadsfiets. Alex ovv Marion Kiewik

Piet de Boer is Beste Doortrapper van Ouder-Amstel

5 december 2022 om 09:00 Mensen

OUDER-AMSTEL Alles op eigen spierkracht. Als 78-jarige maakt Piet de Boer nog dagelijks rondes op zijn racefiets of stadsfiets. Voor 50 of 70 kilometer draait hij zijn hand niet om, maar ook veel langere tochten gaat hij niet uit de weg. En dat al sinds meer dan 50 jaar. Daarom ontving Piet op 30 november uit handen van de wethouder de bokaal voor Beste Doortrapper en een feestelijke bos bloemen. Hij was voor de bokaal genomineerd door zijn zoon Harro, aan wie hij het fietsvirus wist door te geven.

Met zijn 78 jaar fietst Piet nog elke dag, op zijn racefiets of stadsfiets. Elektrische fietsen zijn uit den boze, trappen doet hij zelf! Hij fietst zijn zoon Harro er nog altijd uit. Piet is al sinds 1970 een fanatieke fietser. Hij maakte elk weekend tochten, onder andere om het IJsselmeer en de Zuiderzeeroute. Ook Harro kon niet achterblijven, vanaf zijn twaalfde ging hij elk weekend met zijn vader mee. De fietstochten lagen in de winter tussen de 60 en 70 km, maar de afstand kon in de zomer oplopen tot wel 200 km. Hoewel Harro het vroeger niet altijd leuk vond om zo ver te fietsen, soms in de storm en regen, erkent hij nu dat het wel een goede manier was om hem doorzettingsvermogen bij te brengen. Bovendien heeft Piet hem aangestoken met de liefde voor het fietsen. Het is duidelijk, Piet is een echte Doortrapper. Hij werd dan ook beloond met een mooie speech van wethouder verkeer en vervoer, Paulette Koek-Baks, die hem de bokaal persoonlijk overhandigde. 

“Doortrappen is een mooi initiatief dat vanuit de Vervoerregio Amsterdam en gemeente Amsterdam in onze regio wordt uitgevoerd met lokale ondersteuning. Regelmatig bewegen helpt om ouderen langer gezond en vitaal te houden. Fietsen is een prachtige manier om in beweging te blijven. In samenwerking met Coherente en Fysiotherapie Spits worden daarom allerlei fietsactiviteiten georganiseerd voor senioren, zodat zij zo lang mogelijk veilig op de fiets kunnen stappen”, aldus Paulette Koek-Baks.

Doortrappen is een landelijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaaten heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig en met plezier blijven fietsen. Doortrappen wordt in opdracht van Vervoerregio Amsterdam en in samenwerking met de Gemeente Amsterdam regionaal uitgevoerd met medewerking van lokale partners.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie