Afbeelding
Archief | pixabay

Bijzonder concert: broer en zus Duijne in De Kleine Kerk

20 januari 2020 om 11:32 Muziek

DUIVENDRECHT In De Kleine Kerk vindt vrijdagavond 31 januari om 20.00 uur een uniek concert plaats van Roeland en Irene Duijne. Broer en zus treffen elkaar niet vaak op het concertpodium, waardoor het optreden in Duivendrecht heel bijzonder is. Voor dit speciale concert stelden ze een bijzonder programma samen met muziek van Luigi Boccherini, Franz Schubert, Sergei Rachmaninov, Igor Strawinsky en Dmitri Shostakowich.

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Kleinoot. De entree bedraagt 15 euro. Kaarten kunt u reserveren op de website van de stichting: stichtingkleinoot.nl.

CELLIST ROELAND DUIJNE Roeland Duijne begon zijn cellostudie op negenjarige leeftijd. Hij studeerde achtereenvolgens bij Tibor de Machula, Anner Bijlsma (Koninklijk Conservatorium te Den Haag), Maurice Gendron (Conservatoire National Supérieur de Paris) en Janos Starker (Indiana University in Bloomington).

Hij maakte zijn debuut in 1984 als solist in Elgar's celloconcert met het Nederlands Studenten Orkest, waarna diverse optredens in binnen- en buitenland volgden. Zo verleende hij medewerking aan het Ensemble Intercontemporain o.l.v. Pierre Boulez en maakte hij deel uit van het Quintette de Paris. Jarenlang was hij solocellist van het Irish Chamber Orchestra.

Diverse tournees brachten Roeland naar het Verre Oosten. Zo trad hij op als solist met de symfonieorkesten van Beijing, Shanghai, Kanton, Singapore, Macau en Bangkok. Met de pianiste Rie Tanaka gaf hij recitals in Sapporo en Tokyo.

In Vredenburg verzorgde hij de wereldpremière van Johan de Meij's celloconcert Casanova (2000). Sindsdien heeft hij dit succesvolle werk met de meest vooraanstaande symfonische harmonieorkesten wereldwijd uitgevoerd. Met dirigent Arjan Tien bracht hij in Durban (Zuid Afrika) de symfonische wereldpremière ten gehore.

Sinds de oprichting in september 2006 is hij solocellist en onderdeel van het artistieke team van het Magogo Kamerorkest.

Roeland is initiator van Mellow Cello, een muzikale formatie waarin de cello een opmerkelijke hoofdrol speelt, en waarbij de composities een grote schakering van elementen uit de lichte muziek bevatten. Roeland Duijne bespeelt een Giuseppe Sgarbi cello uit 1853.

PIANISTE IRENE DUIJNE Irene Duijne begon op achtjarige leeftijd met pianospelen. Haar opleiding volgde ze op het Conservatorium van Hilversum bij Fania Chapiro, daarnaast studeerde zij aan de Universiteit van Amsterdam Musicologie.

Na haar piano eindexamen vervolgde zij haar studie nog vier jaar bij de bekende pianopedagoog Karel Hilsum. In Frankrijk volgde zij meestercursussen bij Eric Heidsieck en in Engeland bij Daniel Adni, Rolf Hind en William Howard. 

Irene is al vele jaren verbonden als pianodocent aan de Muziekschool Ouder-Amstel. 

Daarnaast heeft zij veel ervaring in het begeleiden van koren en instrumentalisten. Met collega Mieke van Loon (cello) vormt zij een vast duo. Af en toe treedt zij op met haar broer, de cellist Roeland Duijne.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie