Yke Viersen is cellist bij het Uriël Ensemble.
Yke Viersen is cellist bij het Uriël Ensemble. Oliver Elsner

Uriël Ensemble geeft concert in Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel

23 november 2020 om 10:30 Muziek

OUDERKERK Het Uriël Ensemble geeft zondag 29 november een concert in de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel. Het concert is gewijd aan het strijkinstrument en vormt een hommage aan Beethoven, die dit jaar 250 jaar geleden werd geboren. 

Nu het weer is toegestaan om bijeen komen voor een concert, geeft het Uriël Ensemble acte de préséance in de sfeervolle Amstelkerk. Omdat het aantal bezoekers beperkt is tot maximaal 30 personen, geven de musici van het Uriël Ensemble komende zondag twee concerten achter elkaar. Dit concert is onderdeel van de concertserie die het Uriël Ensemble dit seizoen in afwisselend de Amstelkerk en de Schouwburg in Amstelveen geeft.

De musici van het Uriël Ensemble die optreden zijn: violist Marijn Mijnders, violist Tomoko Kurita en cellist Yke Viersen. Gast is altviolist Henk Rubingh.

Cellist Yke Viersen vertelt over het programma: “We spelen in dit Beethoven-jubileumjaar twee werken van deze componist en een stuk van Mozart. Beethoven was een groot bewonderaar van Mozart. We weten dat hij op 16-jarige leeftijd naar Wenen reisde om les bij hem te nemen. Helaas is het daar niet van gekomen, omdat hij halsoverkop terug naar Bonn moest, waar zijn moeder op sterven lag. In 1792 vertrok hij opnieuw naar Wenen, maar de tragiek wil dat Mozart toen al was overleden. Op zondag 29 november dus een eerbetoon aan Beethoven. Het wordt een mooi concert en dat helpt om de gedachten even te verzetten.”

Omdat het aantal plaatsen vanwege de coronamaatrelen beperkt is, zijn er nog maar enkele plaatsen beschikbaar voor beide concerten. De concerten beginnen om 14.00 uur en om 16.00 uur en duren een uur, zonder pauze. Vanzelfsprekend worden in de kerk verder de RIVM-maatregelen in acht genomen. Voor het bestellen van kaarten en nadere informatie: www.kamermuziekdeamstel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie